Obavijesti

News

Komentari 8

Pokušaj drugi: Snowden će na kraju ipak tražiti azil u Rusiji

Pokušaj drugi: Snowden će na kraju ipak tražiti azil u Rusiji
6

Gospodin Snowden hipotetski bi mogao ostati u Rusiji, ali ako prvo potpuno zaustavi aktivnosti koje štete našim američkim partnerima, poručili su iz Kremlja

VIDEO

Bjegunac i zviždač Edward Snowden u petak se na aerodromu u Moskvi sastao s grupama za ljudska prava i odvjetnicima. U javnosti se pojavio prvi put u posljednja tri tjedna, piše BBC.

Rekao je kako traži azil u Rusiji jer nije bio u mogućnosti otputovati u Latinsku Ameriku, gdje mu je Venezuela odobrila azil.

Od prethodne prijave u Moskvi odustao je kada su vlasti poručile da može ostati ako prekine otkrivati tajne američke informacije. Kremlj je svoj stav ponovio i u petak. 

- Gospodin Snowden hipotetski bi mogao ostati u Rusiji, ali ako prvo potpuno zaustavi aktivnosti koje štete našim američkim partnerima i američko-ruskim odnosima, i drugo, ako to sam zatraži -  rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov.

Iz Bijele kuće su poručili da je i njihov stav kao prije i da se Snowdena treba vratiti u SAD gdje bi se trebao suočiti sa optužbama. Dogovoren je i telefonski razgovor Baracka Obame i Vladimira Putina, a glavna tema bit će upravo Snowden.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države podignule su optužnicu protiv Snowdena, a optužen je za krađu državnog vlasništva, nedozvoljenu objavu podataka o nacionalnoj obrani i svjesnu objavu povjerljivih podataka, a svaka od optužbi nosi maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.