Obavijesti

News

Komentari 62

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'

Policija ispitala Rizvanovića: 'Dao je dvosmislene odgovore'
16

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u izjavama. Pritvoren je u nedjelju navečer

VIDEO

Alen Rizvanović (26), koji je u subotu ubio tri i ozlijedio 36 prolaznika zaletjevši se autom u pješačku zonu u centru Graza, u nedjelju poslijepodne je ispitan.

Napadač, koji pokazuje simptome psihoze i koji ranije nije bio u stanju odgovarati na pitanja policije, bio je dvosmislen u svojim izjavama.

Policija je odmah odbacila mogućnost terorističkog čina i priopćila da je ubilački pohod izvela "mentalno poremećena osoba".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:39

Rizvanović je pritvoren u nedjelju navečer i danas bi trebao biti izveden pred suca istrage, izjavio je glasnogovornik tužilaštva u Grazu. Tijekom današnjeg dana ili najkasnije sutra, tužilaštvo će donijeti odluku o tome hoće li Rizvanović u privremeni zatvor ili na psihijatrijsko liječenje.


Twitter

Podsjetimo, Rizvanović se u subotu vozeći 100 km/h zaletio u grupu prolaznika. Neki očevici tvrde da se smijao dok je sjedio za volanom i gazio nedužne ljude pred sobom. Potom je izašao iz vozila i napao nožem prolaznike . Napadač se predao policiji i odmah je uhićen.

Ubio je četverogodišnjeg dječaka, 25- godišnju ženu te Adisa Dolića (28) iz Velike Kladuše.  Iako se u početku baratalo s brojkom od 34 ozlijeđena, nakon nesreće su još dva ozlijeđena prolaznika došla u bolnicu. Među ozlijeđenima je i Adisova supruga koja se nalazi u komi.

kleinezeitung.at

U trenutku nesreće muškarac nije bio pod utjecajem alkohola ili droga . Rizvanović, porijeklom iz Bihaća, došao je s obitelji u Austriju kad je imao četiri godine. Ima austrijsko državljanstvo, no kako piše N1, još posjeduje važeću BiH putovnicu. Po zanimaju je profesionalni vozač, oženjen i otac dvoje djece .

Njemački tabloid Bild piše kako je raspad braka najvjerojatnije bio okidač za masakr. Navodno je Alenova supruga nedavno zatražila razvod jer više nije mogla podnijeti njegovo nasilničko ponašanje . Prema podacima austrijske policije, ona je nekoliko dana prije zločina napustila Austriju i s djecom otišla u BiH. Prije toga ga je prijavila zbog nasilja i izbacila iz kuće, a sad mu je u međuvremenu izdana zabrana prilaska njoj i djeci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom