Obavijesti

News

Komentari 60

Porošenko: Hvala na dekama, ali njima ne možemo dobiti rat

Porošenko: Hvala na dekama, ali njima ne možemo dobiti rat
8

Petro Porošenko je pred američkim Kongresom naglasio kako njegova zemlja treba i 'smrtonosnu' i 'nesmrtonosnu' pomoć te da je svaka pošiljka više nego dobrodošla

VIDEO

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je u službenom posjetu SAD-u. Tamo je pred zastupnicima u Kongresu održao govor u kojem je kazao kako 'mladi, slabo naoružani Ukrajinci sami vode borbu za slobodan svijet', piše BBC.

Porošenko je pred Kongresom naglasio kako njegova zemlja treba i 'smrtonosnu' i 'nesmrtonosnu' pomoć te da je svaka pošiljka i više nego dobrodošla.

- Deke i slična oprema su dobrodošli i hvala vam na tome, ali i sami znate da rat nije moguće dobiti dekama - rekao je Porošenko nakon gromoglasnog pljeska zastupnika u Kongresu.

Ruske težnje opisao je kao imperijalne motivirane 'nostalgijom za Sovjetskim Savezom'.

Bijela kuća deblokirala 46 milijuna dolara pomoći

Američki predsjednik Barack Obama još je jednom oštro osudio ponašanje Rusije u Ukrajini, ali je naglasio kako Kijevu jedino može dati 'nesmrtonosnu' vojnu pomoć.

Bijela kuća je objavila u četvrtak da je deblokirala 46 milijuna dolara pomoći za opremu i obuku ukrajinskih snaga sigurnosti nešto prije sastanka predsjednika Baracka Obame i Petra Porošenka. Tu pomoć, koja isključuje isporuke oružja, sačinjava telekomunikacijska oprema, radari, pancirni prsluci, kacige i uniforme.

"Ukrajina je prešla Rubikon ka novoj budućnosti"

Porošenko je u srijedu u Kanadi izjavio da je Ukrajina "prešla Rubikon" ka novoj, Zapadu okrenutoj budućnosti, koja iza sebe ostavlja mrak njene ruske prošlosti.

Porošenko je ovo rekao u obraćanju pred poslanicima kanadskog Parlamenta, koji su ukrajinskog predsjednika dočekali s ushićenjem, prenosi Reuters.

U govoru često prekidanom aplauzom i ovacijama, Porošenko je istaknuo da je podrška Kanade bila ključna.

Kanadski premijer Steven Harper je, poslije sastanka s Porošenkom, izjavio da će vlada Kanade pružiti financijsku i humanitarnu pomoć Ukrajini. Kako je priopćeno, dogovorena je pozajmica za Ukrajinu na pet godina u iznosu od 200 milijuna dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.