Obavijesti

News

Komentari 109

Povijesna pljačka u Londonu: Iz sefova odnijeli 200 mil. funti

Povijesna pljačka u Londonu: Iz sefova odnijeli 200 mil. funti
5

Vješti lopovi su prošlog vikenda opljačkali draguljarnicu i trezor Hatton Garden u Londonu. Navodno su provalili još u četvrtak i unutra proveli četiri dana

VIDEO

Pljačka draguljarnice i trezora Hatton Garden u Londonu iz koje je proteklog vikenda ukraden nakit i novac u vrijednost od preko dvije milijarde kuna ( 200 milijuna funta ), mogla bi biti najveća pljačka u povijesti Velike Britanije.

Vješti razbojnici su iskoristili blagdanski vikend, kada su u draguljarnici samo zaštitari. Navodno su ušli još u četvrtak, te u četiri dana ispraznili oko 300 sefova.

Prema onome što su do sada istražitelji otkrili, lopovi su se prvo popeli na krov, a onda su kroz njega ušli u zgradu i spustili se u podrum gdje se nalazi trezor sa 600 sigurnosnih sefova. Presjekli su rešetke i onesposobili alarm na glavnim vratima kroz koja se ulazi u trezor.

U petak oko 1 ujutro oglasio se alarm. Zaštitar je došao provjeriti što se događa, ali nije uočio ništa sumnjivo. Kasnije je izjavio kako nije dovoljno plaćen da bi ulazio unutra , javlja Daily Mail .

VIDEO

Pljačka je otkrivena tek u utorak ujutro , a na vanjskoj strani zgrade nije bilo tragova provale. Istražitelji sada rekonstruiraju tijek pljačke te utvrđuju kolika je materijalna šteta. Za to će biti potrebno i nekoliko dana, a već su se javile stotine uznemirenih klijenata koji strahuju za svoju imovinu.

Ovaj dio Londona poznat je kao gradsko središte za nakit, a trezore uglavnom unajmljuju poslovni ljudi koji se bave trgovinom, i koji u njima pohranjuju vrijedan nakit ili dijamante.

Ovo nije prva takva pljačka. Razbojnici su 1975. upali u Hatton Garden i ukrali dragulje i novac u vrijednosti 1,2 milijuna funti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.