Obavijesti

News

Komentari 143

Pomiješale su se kemikalije u tvornici sira, nema ozlijeđenih

Pomiješale su se kemikalije u tvornici sira, nema ozlijeđenih
8

U tvornici Kraft na sjeveru Njemačke u kontejner s lužinama netko je slučajno bacio kiselinu. Evakuirano je oko 1800 ljudi, a zatvorene su i obližnje škole i vrtići

VIDEO

Nakon nesreće u kemijskom postrojenju tvornice Kraft na sjeveru Njemačke proglašeno je stanje pripravnosti zbog moguće katastrofe, javlja Bild.

Glasnogovornica tvrtke Kraft Foods koja proizvodi Jacobs kavu, Philadelphia proizvode i Milku, Heike Hauerken rekla je kako je u kontejner s lužinama slučajno bačena kiselina. Obavijestila je i da nitko nije ozlijeđen, a odmah nakon nesreće zaustavljena je proizvodnja u tvornici.

Kada su pokušali razdvojiti dvije tvari pobjegao je oblak dima, obavijestili su vatrogasci, a u utorak ujutro situacija se pogoršala. U spremniku s kemikalijama porasla je temperatura. Prema posljednjim mjerenjima temperatura je narasla na oko 100 stupnjeva Celzijevih, a otrovni oblak mogao bi se dići ako se rastope dvostruke stijenke na plastičnom kontejneru. Oko 700 vatrogasaca pokušavalo je u utorak ohladiti spremnike zbog straha od moguće eksplozije, dok stručnjaci pokušavaju ispumpati kiselinu.

Područje bi trebali napustiti svi osim vatrogasaca kojima će trebati nekoliko sati da smire situaciju. Evakuacija se odnosi na područje u krugu od 500 metara od tvrtke, a oko 1.800 ljudi moralo je napustiti svoje domove u koje će se najvjerojatnije vratiti tijekom dana. Lokalne vlasti donijele su odluku o zatvaranju obližnjih škola i vrtića, kao i dijelova autoceste u blizini. Vatrogascima treba više vremena da otklone problem zbog zaštitnih odijela koja moraju mijenjati svakih 20 minuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kraft Foods: Tamo se ne proizvodi Milka čokolada

Potvrđujemo da je u podne u tvornici Kraft Foods u Fallingbostelu došlo do nepredviđenog događaja, prilikom kojeg su se dva spoja kiseline i natrijeva hidroksida slučajno pomiješali. Došlo je do kemijske reakcije. Ona je odmah primijećena i započeti su postupci predostrožnosti s ciljem saniranja štete. Tvornica i njezina okolina morale su biti evakuirane. Nije bilo povrijeđenih niti štete jer nije došlo do eksplozije.

Kako je sigurnost najvažnija briga Kraft Foodsa, svih 250 radnika je evakuirano. Nastanjeno područje u okolini tvornice Am Weinberg također je evakuirano kao mjera predostrožnosti.

Proizvodnja u tvornici Kraft Foodsa u Bad Fallingbostelu zaustavljena je dok se ne izvrši temeljito čišćenje rezervoara.

Pogrešno se navodi da se radi o postrojenju za proizvodnju Milka čokolade. To nije pravo stanje stvari jer tvornica u Fallingbostelu u Njemačkoj proizvodi sir Philadelphia i proizvode ostalih robnih marki prehrambenih proizvoda u vlasništvu Kraft Foodsa, priopćili su iz Kraft Foods. 

Kraft Foods EAM ne dobavlja proizvode iz tvornice u Bad Fallingbostelu za tržišta istočne Europe. Međutim, nastavit ćemo obavještavati klijente o razvoju i koracima koje Kraft Foods poduzima ne bi li ponovno uspostavio normalan proizvodni proces u Fallingbostelu.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a