Obavijesti

News

Komentari 60

Protivnike su javno razapeli: ISIL proglasio Islamsku državu

Protivnike su javno razapeli: ISIL proglasio Islamsku državu
8

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da je ISIL javno smaknuo i razapeo osam pobunjenika koji su se u Siriji borili protiv režima Bashara Assada

VIDEO

Islamistička militantna grupa ISIL proglasila je kalifat, odnosno islamsku državu, na teritorijima koje kontroliraju u Iraku i Siriji, piše BBC.

Vođa grupe Abu Bakr al-Baghdadi proglašen je kalifom i vođom "svih muslimana u svijetu". Uspostava kalifata u kojem će vrijediti strogi islamski zakoni je dugogodišnji cilj mnogih džihadista.

"Odbacite demokraciju i ostalo smeće sa zapada"

O uspostavi kalifata ISIL (Islamska država Iraka i Levanta) objavila je u audio poruci postavljenoj na internetu. Kazali su da će se islamska država protezati od Aleppa na sjeveru Sirije do provincije Diala na istoku Iraka. Na čelu države bit će Abu Bakr al-Baghdadi koji je proglašen kalifom Ibrahimom.

Grupa od svih muslimana zahtjeva da "odaju vjernost" novom vladaru i "odbace demokraciju i ostalo smeće sa zapada". ISIL je promijenio i ime te se sada jednostavno zovu "Islamska država".

Javno razapinjanje na trgu

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da je ova islamistička grupa javno smaknula i razapela osam pobunjenika koji su se u Siriji borila protiv režima Bashara Assada, ali i protiv džihadista. Osmorica muškaraca brutalno su ubijena na glavnom trgu u Deir Hafaru. 

- Borci ISIL-a su ih potom razapeli na glavnom trgu u mjestu gdje su tijela stajala izložena tri dana - izvijestila je nevladina udruga, piše RT.

Deveti muškarac je razapet živ u provinciji Aleppo gdje je pribijen stajao osam sati, ali je navodno preživio brutalno mučenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.