Obavijesti

News

Komentari 122

"Putin će baciti čak i atomsku bombu kako bi spasio Asada"

"Putin će baciti čak i atomsku bombu kako bi  spasio Asada"
6

Vođa sirijske opozicije u Hrvatskoj kaže da se ISIL ne može pobijediti iz zraka, kako Rusima nije stalo do sirijskog naroda i kako samo žele pokupiti 'dio kolača'

VIDEO

Jamal Assad, vođa sirijske opozicije u Hrvatskoj i član Sirijskog nacionalnog vijeća oštro je kritizirao ruske napade u Siriji i još jednom zavapio za rušenjem sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Kaže kako je Asad izgubio svoj legitimitet, da ubija svoj narod i da "neće ostati na vlasti". Kaže kako su svi skeptični prema Putinovim namjerama. Tvrdi da Putin u Siriji samo želi zadržati svoje interese u Tartusu i Latakiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:31

- Ako treba baciti atomsku bombu na jadan sirijski narod, Putin će to učiniti samo da Asada zadrži na vlasti - kaže Assad za Tportal. Tvrdi i da se ISIL ne može uništiti u zračnim napadima nego samo na kopnu.

- Oni imaju 40 do 50 tisuća ratnika, gdje ćete ih stisnuti, gdje stjerati? To je velik problem. Samo ne daj bože da za par tjedana ili mjeseci stigne vijest da Rusija pregovara s ISIL-om, ili Saudijska Arabija i Turska s Amerikom kao glavnim pregovaračem - kaže Assad.

Rekao je i kako Ameriku nije briga za Sirijce.

- Htjela je samo potpisati nuklearni sporazum s Iranom i to je to, ništa drugo. Ona je imala svoje interese, a sad je prepustila Rusiji da podijele kolač - kaže Assad koji se boji da će situacija eskalirati. Rješenje izbjegličke krize vidi u kraju rata u Siriji, ali da bi se zaustavio rat, tvrdi, Asad više ne smije ostati na vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:25

ISIL prijeti Rusiji: 'Dolazimo'

Rusija je, podsjetimo, počela zračne napade u Siriji . Dok sirijski pobunjenici tvrde da Rusi napadaju njih, Rusija tvrdi da napada uporišta ISIL-a. Dokaz da su Rusi možda ipak pogodili i neke ciljeve ISIL-a je najnovija ISIL-ova prijetnja na internetu.

- Smrt Rusiji, dolazimo - objavio je ISIL uz fotografiju uništene Moskve. Poruku ISIL-a je prenijela stranica SITE , privatno društvo osnovano 2002. koje istražuje islamističke terorističke organizacije koje su prisegnule na vjernost ISIL-u.

Njemačka kancelarka Angela Merkel ranije je priznala kako se sukob u Siriji ne može riješiti bez Bašara al-Asada i tako razočarala američkog predsjednika Baracka Obamu koji i dalje inzistira na tome da se Bašara mora svrgnuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21