Obavijesti

News

Komentari 127

Lugansk: Ekstremisti drže dva ukrajinska vojnika kao taoce

Lugansk: Ekstremisti drže dva ukrajinska vojnika kao taoce
22

Separatisti su zauzeli zgradu skupštine u Donjecku i istjerali djelatnike. Nije bilo pucnjave. U Kramatorsku su oteli šest ukrajinskih tenkova i postavili ruske zastave

VIDEO

Ukrajinski ministar obrane poduzima korake kako bi oslobodio dva vojnika koje su otela dvojica naoružanih muškaraca u Lugansku . Ukrajina upozorava da je spremna poduzeti oštre korake protiv počinitelja, javlja RT.

Vojni avioni lete iznad Kramatorska , a cestama prolazi kolona tenkova. Slična slika može se vidjeti i u Slavjansku, na granici s Rusijom. Kako javljaju neki ruski mediji, stanovnici Kramatorska z auzeli su šest ukrajinskih tenkova i postavili ruske zastave , javlja CNN.

Proruski separatisti zauzeli su zgradu skupštine u Donjecku. Dvadesetak naoružanih muškaraca upalo je u zgradu netom što je Aleksandr Lukačenko održao sastanak s predstavnicima OSCE-a. Kako javlja Interfax nije bilo pucnjave , a separatisti su tražili da svi djelatnici odmah napuste zgradu . Naoružani muškarci na uglovima zgrade drže stražu, piše RT .

VIDEO

Srušen ukrajinski vojni avion

Svjedoci tvrde da je kraj Kramatorska na istoku Ukrajine srušen ukrajinski vojni zrakoplov Suhoj 27, javlja ruska agencija Itar-Tass. Informacija još nije službeno potvrđena, a ne zna se ni tko je srušio avion. Inače, dojava je uslijedila nakon vijesti da su četiri vojna aviona nadlijetala Kramatorsk te otvorila vatru na zračnu luku.

Ukrajina je u utorak započela antiterorističku akciju na istoku zemlje protiv separatista. Akcija je pokrenuta kao odgovor na nepoštivanje ultimatuma o predaji oružja od strane pobunjenika.  Vojno-policijske snage zauzele su zračnu luku u blizini Kramatorska te upale u Slavjansk. Poginulo je najmanje četvero ljudi, javlja Daily Mail .

Duž granice s Ukrajinom raspoređene su tisuće ruskih vojnika s teškim naoružanjem.

VIDEO

'Ukrajina na rubu građanskog rata'

Kremlj je vojnu operaciju na istoku Ukrajine opisao kao protuzakonitu uporabu oružja protiv mirnih prosvjednih akcija. Bijela kuća je pak poručila da je akcija opravdana zbog prijetnji pravnom poretku zemlje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da je Ukrajina na rubu građanskog rata nakon što je Kijev u utorak poslao vojsku na proruske separatiste. U telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel , Putin je taj potez opisao kao oštru eskalaciju stanja u zemlji, piše CNN .

Napetosti su dosegle vrhunac posljednjih dana kada su separatisti zauzeli zgrade u desetak gradova na istoku Ukrajine. Separatisti zahtijevaju veću autonomiju ili održavanje referenduma o odvajanju od Ukrajine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21