Obavijesti

News

Komentari 2

Rambo ga je spasio od udara munje: "Zbog njega sam živ"

Rambo ga je spasio od udara munje: "Zbog njega sam živ"
2

NAJBOLJI ČOVJEKOV PRIJATELJ: Vjerni pratitelj nije napuštao Johnatanovu stranu dok su se s prijateljima penjali na planinu Bierstadt visoku 4,287 metara

VIDEO

Njemački ovčar Rambo u nedjelju je spasio svog vlasnika Jonathana Hardmana (27) od pune snage udara munje. Njih je obojicu na planini udarila munja. Vjerni pratitelj i njegov najbolji prijatelj nije napuštao Johnatanovu stranu dok su se s prijateljima penjali na planinu Bierstadt visoku 4,287 metara.

Vrijeme je pri usponu bilo divno, kazao je Hardman, ali tamni oblaci su se nadvili nad njih kada se njihov uspon bližio kraju. Stigli su do vrha i tamo se fotografirali i kratko se zadržali i zatim se počeli spuštati. Odjednom je počela padati tuča i zabljesnulo ih je svjetlo te sve ih obrušilo na pod.

VIDEO

Morao ga ostaviti na planini

- Dok smo silazili trenirao sam svog psa. Govorio sam mu da skoči tamo gdje sam ja, iduće čega se sjećam je da sam se probudio i nisam mogao micati ruke ni noge - ispričao je Johnatan za 9news .

Kada se za nekoliko trenutaka sabrao odmah je počeo tražiti Ramba i ugledao ga kako beživotno leži u blizini . Novi udarac doživio je kada je shvatio da će Ramba morati ostaviti na planini jer je njegovo tijelo bilo preteško da ga nose. Spasioci nisu mogli doći do njih zbog nevremena, a Johnatan je i sam bio ozlijeđen i puno je krvario te su mu prijatelji  morali pomoći da se spusti s planine.

Rambo je preuzeo veći dio udara

Johnatana je munja udarila direktno u glavu, ali vjerni Rambo koji je cijelo vrijeme bio uz njega pretrpio je veći dio udarca.

- Doktori su mi rekli kako je Rambo sa mnom podijeli taj električni naboj jer je bio odmah pored mene. Da nije bilo njega cijela ta stvar bi prošla samo kroz moje tijelo - kazao je Hardman koji se od svog ljubimca oprostio i objavom na Facebooku.

'Nedostajat ćeš mi najbolji prijatelju'

- Ja sam preživio, ali mog predivnog psa Ramba isto je udarila munja i on je umro. Zbog njega sam još živ. Jako ćeš mi nedostajati. Najbolji si prijatelj kojeg sam ikada mogao tražiti. Volim te i nedostajat ćeš mi Rambo. Drago mi je da su mi prijatelji živi i da su još ovdje - napisao je.

Hardman je hospitaliziran s ogrebotinama i ranama po cijelom tijelu, ali sve su to samo lakše ozlijede te je ubrzo otpušten iz bolnice. Njegovi prijatelji također su pretrpjeli lakše ozlijede od pada na stijene nakon što ih je udarac odbacio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.