Obavijesti

News

Komentari 121

Roditelji s troje malih Sirijaca pobjegli iz bolnice u Austriji

Roditelji s troje malih Sirijaca pobjegli iz bolnice u Austriji
1

Troje djece pronađeno je u petak ujutro u pretrpanom kombiju. Bili su u kritičnom stanju. Vlasti vjeruju da roditelji s djecom žele u Njemačku da izbjegnu deportaciju

VIDEO

Troje djece, koje je austrijska policija pronašla u jednom kombiju u kritičnom stanju, zajedno s roditeljima pobjeglo je u subotu iz bolnice u Braunauu gdje su bili hospitalizirani, javlja BBC.

Nije jasno kako su nezapaženo prošli pored bolničkog osoblja. Vlasti vjeruju kako su se Sirijci požurili da pređu preko granice u Njemačku te tako izbjegnu deportaciju u Mađarsku, koja ih po oporavku čeka.

- Odlučili su otići prema Njemačkoj, nisu htjeli ostati u Austriji. Da su ostali, odveli bismo ih na ispitivanje i pitali ih odakle su, kamo putuju. Pitali bismo ih i o šverceru kojem su platili... Mogući rezultat bio bi da ih vratimo u Mađarsku - rekao je glasnogovornik lokalne policije David Furtner u izjavi za Guardian.

U pretrpanom kombiju nađenom u petak ujutro u malom mjestu St. Peter am Hart blizu austrijsko-njemačke granice bilo je 26 izbjeglica. Među njima su bile dvije djevojčice i jedan dječak, stari između jedne i pet godina. Djeca su bila u kritičnom stanju - omamljena zbog manjka tekućine, vrućine i nedostatka kisika u vozilu.

Iako se u početku u medijima spominjalo da su pronađeni u kamionu, ipak je riječ o kombiju. Rumunjski državljanin koji je vozio kombi je uhićen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.