Obavijesti

News

Komentari 117

'Ruski separatisti miču dokaze i tijela. Što točno žele sakriti?'

'Ruski separatisti miču dokaze i tijela. Što točno žele sakriti?'
8

Istraga o padu malezijskog zrakoplova: Obama poručuje kako je sada sve na Putinu: "Obitelji zaslužuju pokopati svoje mrtve, a cijeli svijet zaslužuje istinu"

VIDEO

Prošla su četiri dana otkako su ruski separatisti oborili zrakoplov . Naša su srca slomljena kako sve više saznajemo o iznimnim životima onih koji su poginuli. Muškarci, žene i djeca ubijeni su naglo. Naša srca su s njihovim obiteljima. Razgovarao sam s obiteljima i poznanicima poginulih iz cijeloga svijeta i svi su u šoku - kazao je američki predsjednik Barack Obama na izvanrednoj konferenciji za medije ispred Bijele kuće .

VIDEO

Obama je istaknuo da je 'njegov i američki fokus na istrazi i na činjenici kako moraju doznati istinu' .

Ruski separatisti koji kontroliraju područje i dalje rade probleme . Onemogućavaju pristup ikome i pucaju kad se itko približi. Miču tijela i dokaze, a to postavlja pitanje: ''Što pokušavaju prikriti?'', pita se Obama

- Poslali smo timove, ali i druge su zemlje učinile isto. Moramo skupiti dokaze i sada trebamo potpuni pristup mjestu nesreće da bi ih prikupili i transparentno obradili. Ukrajinski predsjednik proglasio je zonu oko mjesta pada zrakoplova ''neborbenom'', no ruski separatisti koji kontroliraju područje i dalje rade probleme . Onemogućavaju pristup ikome i pucaju kad se itko približi. Miču tijela i dokaze, a to postavlja pitanje: ''Što pokušavaju prikriti?''. To je uvreda za sve obitelji poginulih - kazao je američki predsjednik.

Obama želi naći diplomatsko rješenje, ali...

Obama je istaknuo i da Rusija ima direktan utjecaj na separatiste u Ukrajini koji su ruski državljani i koji kontroliraju područje.

- Ruski predsjednik rekao je da će pomoći i ja mu želim vjerovati. Nadam se da će osigurati neometan pristup mjestu nesreće, ali i istrazi. Ovo govorim i predsjedniku Putinu i ostalima: 'Želim naći diplomatsko rješenje za Ukrajinu i to je moj prioritet '.  Rusija i separatisti će se, ukoliko nastave s nepoštivanjem ukrajinskog suvereniteta, morati suočiti s posljedicama - kazao je Obama

Pozvao je Putina i separatiste da se povuku i pokušaju mirim putem riješiti nesuglasice s Ukrajinom.

- Sada je sve na Putinu. Obitelji zaslužuju pokopati svoje mrtve, a svijet zaslužuje istinu - okončao je javljanje uživo predsjednik Obama.

Rusi: Ukrajinski vojni avion bio je u blizini malezijskog Boeinga

Ruske vlasti priopćile su da podaci o letovima govore kako je jedan ukrajinski vojni zrakoplov letio na udaljenosti od svega 5 kilometara od malezijskog Boeinga 777 neposredno prije njegova pada u četvrtak, javlja CNN .

Forenzičari pregledali tijela: 'Naježio sam se od užasa'

Nizozemski forenzičari obavili su u ponedjeljak prvi pregled više od 200 žrtava zrakoplovne nesreće objavio je OESS, a nizozemski tužitelji otvorili su istragu o padu zrakolova Malaysian Airlinesa MH17 zbog sumnje na ubojstvo.

- Nizozemski stručnjaci kažu da su tijela zbrinuta na odgovarajući način -  rekla je glasnogovornica OESS-a Olesia Oleško, govoreći o tijelima koja su s mjesta pada prebačena u vagone-hladnjače u mjestu Torez.

U njima se nalazi 251 od 298 poginulih u nesreći , no zasad je nejasno kamo će biti prebačeni.

Vođa nizozemskog tima Peter van Vielt pohvalio je ukrajinske spasioce koji su na velikoj površini i u ratnoj zoni prikupili tijela, rekavši da su 'odlično odradili posao'.

- Impresioniran sam poslom koji je ovdje odrađen - rekao je Van Vielt nakon obilaska mjesta nesreće.

Upitan kako se kao Nizozemac osjeća na mjestu na kojem je poginulo toliko njegovih sunarodnjaka, rekao je da se naježio od užasa unatoč velikoj vrućini .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.