Obavijesti

News

Komentari 40

Sve više zaraženih Nijemaca, još nisu otkrili izvor zaraze

Sve više zaraženih Nijemaca,  još nisu otkrili izvor zaraze
4

Najteže simptome zaraze bakterijom EHEC ima oko 400 ljudi, a prvi slučaj otkrili su i u Češkoj. Španjolska prijeti tužbama. Utvrdili su da krastavci nisu izvor zaraze

VIDEO

Njemački liječnici otkrili su 365 novih slučaja zaraze opasnom bakterijom EHEC, a očekuje se da će taj broj i rasti. Dosad je umrlo 16 ljudi, a više od 1000 je zaraženih u nekoliko zemalja, javlja SKY.

Prvi slučaj zaraze u utorak su utvrdili i u Češkoj kod američke turistkinje koja je bila na izletu na sjeveru Njemačke gdje je jela razne salate. Liječi se u bolnici u Pragu

Nakon što su i u Njemačkoj utvrdili da u krastavcima iz Španjolske nije pronađena ova opasna bakterija, iz Španjolske su sve glasnije prijetnje tužbama i zahtjevima za odštetu. Farmeri tvrde da gube oko 200 milijuna eura tjedno nakon što su morali uništiti povrće, a ministrica poljoprivrede Rosa Aguilar rekla je da će Madrid tražiti kompenzaciju. Prijeti se i tužbom gradu Hamburgu koji je krivnju za zarazu svalio na krastavce.

Stručnjaci u Njemačkoj još nisu uspjeli otkriti izvor zaraze, a AP prenosi kako najteže simptome ima 400 ljudi. I dalje se vjeruje da je povrće izvor zaraze, no istražuje se odakle je došlo.

EHEC je opasni tip Escherichije coli koji može dovesti i do tzv. hemolitičko-uremičkog sindroma (HUS), koji može završiti zatajenjem bubrega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...