Obavijesti

News

Komentari 20

Skupili 1,2 milijarde kuna od donacija pa trošili na luksuz

Četiri organizacije koje je osnovao James Reynolds Senior prikupljale su novac od donora za oboljele od raka, a na luksuz su ga trošili voditelji udruga i njihove obitelji

VIDEO

Savezno trgovinsko povjerenstvo (FTC) i državni odvjetnici iz svih 50 zemalja SAD-a prijavili su četiri humanitarne organizacije za prevaru i pronevjeru 'tešku' 187 milijuna dolara (1,2 milijarde kuna). 

Ako se organizacijama Cancer Fund of America, Cancer Support Services, Children’s Cancer Fund of America i the Breast Cancer Society dokaže krivnja to će biti najveća humanitarna prevara u SAD-u, piše Time

Čelnike navodnih humanitarnih organizacija i njihove obitelji sumnjiči se da su novac prikupljali od donora kojima su lagali da će ga uložiti u plaćanje lijekova i bolničkih troškova oboljelih, a zatim ga trošili na luksuz. Osnivač sve četiri organizacije je James Reynolds Senior, koji je sve organizirao uz pomoć svoje bivše supruge i sina.

U tužbi protiv njih se navodi da su 'iskoristili organizacije da bi u njima zaposlili članove svoje obitelji i prijatelje te trošili donacije na automobile, putovanja, luksuzna kružna putovanja, troškove studija, članarinu u teretanama, skijanje, ulaznice za predstave i sportske događaje te članarine u klubovima za upoznavanje'.

Navodi se i kako je manje od tri posto doniranog novca između 2008. i 2012. uloženo u pomoć oboljelima od raka.

Dvije organizacije Children’s Cancer Fund of America i Breast Cancer Society uspjeli su se nagoditi izvan suda, a suđenje preostalim organizacijama i Reynoldsu se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.