Obavijesti

News

Komentari 74

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog napada na Vučića

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog napada na Vučića
11

Ministar vansjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, Aleksandra Vučića

VIDEO

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih poslova BiH zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića tijekom komemoracije u povodu obilježavanja 20. obljetnice genocida u Srebrenici, nazvavši napad pokušajem ubojstva.

"Predsjednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojom nazočnošću pokazao je spremnost pokloniti se srebreničkim žrtvama i napraviti korak dalje u odnosima u regiji, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od dužnosnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubojstva predsjednika vlade Republike Srbije", piše se u noti srbijanskog ministarstva vanjskih poslova upućenog službenom Sarajevu.

"Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi Bosne i Hercegovine pronađu napadače na predsjednika vlade Republike Srbije i kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste", navodi se u priopćenju MSP.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije, javlja B92.net.

VIDEO

Predsjedništvo BiH uputilo ispriku Vučiću

I Predsjedništvo BiH najoštrije je osudilo napad na Vučića u Potočarima i premijeru Srbije poslalo ispriku, javlja Klix.ba.

Predsjedništvo BiH zahvalilo  je premijeru Vučiću za dolazak u Srebrenicu jer je to učinio u duhu pomirenja i s namjerom da oda počast žrtvama.

U priopćenju Predsjedništva BiH se navodi da od nadležnih policijskih i pravosudnih organa na svim nivoima Predsjedništvo BiH zahtjeva da hitno provedu detaljnu istragu s ciljem identifikacije izvršitelja napada.

Predsjedništvo BiH zahtijeva da se ispita i utvrdi odgovornost obavještajno-sigurnosnih i policijskih agencija Bosne i Hercegovine za eventualne propuste koji su doveli do ugrožavanja sigurnosti premijera Vučića.

Svim stranim delegacijama Predsjedništvo BiH uputilo je ispriku zbog doživljene neugodnosti.

Predsjedništvo BiH jedinstveno je u stajalištu da s punom predanošću nastavi raditi na ubrzanju procesa pomirenja, obnovi narušenog povjerenja i unaprjeđenju odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa