Obavijesti

News

Komentari 61

Što je bio 'okidač: Osveta za karikature ili ipak zbog knjige?

Što je bio 'okidač: Osveta za karikature ili ipak zbog knjige?
3

Charlie Hebdo baš je predstavio roman Michaela Houellebecqa, koji je od danas u prodaji u francuskim knjižarama, a govori o islamskom osvajanju Europe

VIDEO

Francuski mediji raspravljaju o mogućim uzrocima napada na parišku redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo. Spominju se njihove provokativne karikature proroka Muhameda, ali i ISIL-ovog vođe Al-Bagdadija. No, mnogi pravi uzrok vide u tome što je magazin Charlie Hebdo predstavio roman Michaela Houellebecqa, koji je od danas u prodaji u francuskim knjižarama. Knjiga je o muslimanu koji vodi Francusku po zakonima konzervativnog islama.

Pokretanje videa...

24sataTV 01:08

Roman 'Submission' predviđa da 2022. godine francuska ljevica i desnica zajedno odluče podržati izvjesnog Muhameda Ben Abbesa na predsjedničkim izborima protiv desničarke Marie Le Pen. Novi predsjednik islamizira Francusku i EU te zajedno s Turskom i nekim  afričkim zemljama napravi vojni blok. Ta zemlja sliči na staro Rimsko carstvo.

Podsjetimo, dvojica muškaraca u redakciju su upala oko 11.30 sati te ubila 12 ljudi, a ranila njih bar petero.

theuntranslated

Nije prvi napad: U redakciju 2011. bacili zapaljivu bombu

Nije prvi put napadnut magazin Charlie Hebdo. U studenom 2011. na ured magazina bačena je zapaljiva bomba . Tada je magazin u posebnom izdanju pod nazivom 'Charia' Hebdo imao izdanje kojeg je tobože uredio Prorok Muhamed. Naslovnica je prijetila čitateljima sa sto udaraca bičem ako ne umru od smijeha .

Bomba je tada potpuno razorila pariške urede magazina te im je hakirana web stranica. Samo nekoliko dana nakon tog napada Charlie Hebdo je izašao s naslovnicom gdje jedan muškarac iz redakcije ljubi muslimana, a naslov je glasio: "Ljubav je jača od mržnje".

Godinu dana kasnije magazin je objavio još karikatura Muhameda u kojima je prikazan gol i kako ga u kolicima gura ortodoksni Židov. Francuska vlada je pokušala spriječiti objavu. Kad je časopis ipak išao s objavom, vlada je zatvorila francuske škole u 20 zemalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.