Obavijesti

News

Komentari 102

Sud izrekao kaznu Pistoriusu: Osuđen na pet godina zatvora

Sud izrekao kaznu Pistoriusu: Osuđen na pet godina zatvora
12

Oscaru Pistoriusu izrekli su kaznu za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine. Prošli mjesec je proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja

VIDEO

Oscar Pistorius dobio je pet godina zatvora za ubojstvo djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine u njihovom domu u Pretoriji. Za pucnjavu u javnosti, Pistorius je dobio tri godine uvjetno. Njegov branitelj je rekao da osuđeni paraolimpijac više ne želi posjedovati oružje te da će sve predati vlastima, javlja Guardian.

- Svaka druga kazna koja ne uključuje zatvor odaslala bi krivu poruku javnosti. S druge strane, preduga zatvorska kazna također ne bi bila prikladna jer bi manjkao faktor milostivosti- rekla je u utorak sutkinja Thokozile Masipa.

- Ovo nije bio nimalo lak slučaj, ali u konačnici, zadovoljna sam kako su svi surađivali - dodala je. Po završetku suđenja, Pistorius je odveden u ćeliju.

Iako je tijekom suđenja pokazivao znakove kajanja, očaja, a često je i plakao, Pistorius je presudu saslušao mirno, hladno, bez ikakve reakcije i emocija.

Osuđen za ubojstvo iz nehaja

Prošli mjesec Masipa je Pistoriusa proglasila krivim za ubojstvo iz nehaja ustvrdivši da je Steenkamp ubio pogreškom pucajući kroz zatvorena vrata kupaonice u njihovoj kući, javlja Reuters. Sutkinja je rekla da je Pistorius postupio nepromišljeno kada je ispalio četiri metka iz pištolja, ali da je pucao u uvjerenju da je unutra uljez.

Prema južnoafričkom zakonu, maksimalna kazna za ubojstvo iz nehaja je 15 godina zatvora. Tužiteljstvo je ranije tražilo deset godina zatvora za Pistoriusa dok je obrana smatrala da bi osuđenom paraolimpijcu trebalo odrediti kaznu društveno korisnog rada ili kućnog pritvora jer su "Pistoriusu tuga i kajanje zbog ubojstva voljene žene najgora kazna"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.