Obavijesti

News

Komentari 322

Tisuće izbjeglica ušlo u Srbiju: Ponestaje zaliha hrane i vode

Tisuće izbjeglica ušlo u Srbiju: Ponestaje zaliha hrane i vode
6

OČEKUJE SE NOVI VAL: Tijekom proteklog vikenda u Srbiju je preko južne Makedonije stiglo preko 7000 izbjeglica iz Sirije, Iraka, Afganistana, Libije

VIDEO

Tijekom proteklog vikenda u Srbiju je preko južne Makedonije stiglo preko 7000 izbjeglica iz Sirije, Iraka, Afganistana, Libije i drugih zemalja, a u narednih desetak dana očekuje se novi masovni priljev, javlja Telegraf.

POGLEDAJTE VIDEO: Izbjeglice čekaju vlakove za Srbiju

Pokretanje videa...

24sata Video 00:16

UNHCR je istaknuo kako je od makedonske vlade dobio uvjerenje da će "granica biti otvorena za izbjeglice koje bježe od sukoba u zemljama iz kojih potječu".

REUTERS/PIXSELL

Na srpskoj strani granice, UNHCR surađuje s lokalnim vlastima i humanitarnim organizacijama kako bi osigurao smještaj i hranu za one koji pristižu, ali je potrebno još sredstava, uključujući "pokrivače, šatore i prostor za smještaj".

- Srbija će i dalje biti dobar domaćin. Ljudima pružamo pomoć, dajemo lijekove i sve što im je potrebno, kako bi se odmorili u prihvatnim centrima – kazao je ministar srpske policije Nebojša Stefanović i dodao da se migranti dodatno kontroliraju kako se među njima ne bi provukao i neki terorist.

- Očekujem sličan intenzitet priljeva izbjeglica i u narednih dan - dva. Imamo dobru organizaciju i svi radimo na njihovom prihvatu - kazao je ministar obrane Bratislav Gašić te dodao da im ponestaje zaliha hrane i vode.

REUTERS/PIXSELL

Zaražene izbjeglice prekinule liječenje?

Četvero izbjeglica oboljelih od tuberkoloze, kako pišu Naše novine , koje su vlasti smjestile u Specijalnu bolnicu ”Ozren”, nedaleko od Sokobanje, pobjeglo je iz te zdravstvene ustanove te su sada potencijalni prijenosnici bolesti.

Iz bolnice pak tvrde da su imali samo jednog pacijenta oboljelog od tuberkuloze, koji je na svoju ruku prekinuo liječenje nakon mjesec- dva.

REUTERS/PIXSELL

Preševo pod opsadom

Zbog velikog broja izbjeglica koji je stigao iz Makedonije, Preševo je na rubu izvanrednog stanja, javlja Danas.

List prenosi da su izbjeglice na ulicama, u restoranima, a mnogo ih ima i u prihvatnom centru. Pojačana je dostava vode i hrane, a uočljiv je veliki broj žena, djece i trudnica koji su djelovali depresivno i umorno nakon dvodnevnog zadržavanja na grčko-makedonskoj granici kod Đevđelije.

U neposrednoj blizini graničnog prijelaza s Makedonijom otvoren je prihvatni kamp, gdje je postavljeno desetak velikih šatora, koji su dobiveni od Rusko-srpskog humanitarnog centra iz Niša.

REUTERS/PIXSELL




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’
VARTEKS U ŠTRAJKU

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’

Radnici Varteksa još čekaju plaće. Uprava šuti, sindikati prozivaju dioničara
Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece