Obavijesti

News

Komentari 8

Troje djece se utopilo u rijeci Tisi: 'Ovu bol ne mogu opisati'

Troje djece se utopilo u rijeci Tisi: 'Ovu bol ne mogu opisati'
1

Djevojčicu Kristijanu Popović (15), koja nije znala plivati, povukla je divlja i brza voda, dječaci Laslo Milenković (12) i Danijel Ivanov (13) priskočili su joj upomoć

VIDEO

Troje djece utopilo se u rijeci Tisi u mjestu Đala na sjeveru Srbije u subotu popodne. Djevojčicu Kristijanu Popović (15), koja nije znala plivati, povukla je voda, a dječaci Laslo Milenković (12) i Danijel Ivanov (13) priskočili su joj upomoć. Nažalost, svi su se utopili, javlja Blic.

Djeca su bila na divljoj plaži na Tisi u blizini sela, a s njima su bile još dvije djevojčice koje nisu ulazile u vodu.

Nestanak djece u rijeci prijavljen je u 16:10 sati i policajci iz obližnjeg Novog Kneževca zajedno s roniocima iz Sente i žandarmerijom te roniocima iz Beograda do kasno navečer u subotu bezuspješno su pretraživali nepredvidljivu rijeku.

Dušan Ivanov, Danijelov otac inače je samohrani roditelj, a potragu je pratio suznih očiju i drhtavih ruku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam na poslu kada su mi javili da se Danijel utopio. Živimo od socijalne pomoći, imam još dvoje djece, a Danijel je bio dobro dijete. Ne mogu vjerovati da ga više nema, ne znam što bih rekao, što bih mislio. Ovu bol ne mogu opisati - kazao je. 

Kristijanin stric Dragan Popović kaže da je i njegova unuka bila sa stradalom djecom na rijeci.

- Bilo ih je petero i kada su se njih troje počeli daviti otrčale su do čovjeka koji održava sustav navodnjavanja, ali dok je on došao do obale njih više nije bilo i onda je zvao policiju. Ovo je velika tragedija za sve nas, za cijelo selo - rekao Popović i dodaje da je Kristijanin otac preminuo i da je djevojčica živjela s majkom i bratom.

Stradali Laslo sa sestrom je živio u udomiteljskoj obitelji, a njegov udomitelj Jovan Šaran kaže da je bio dobro dijete koje je imalo mušica, no to je normalno za te godine. Šaranu ipak nije jasno zašto je otišao na rijeku kada nije bilo vrijeme za kupanje niti se je kome javio.

Vojislav Šubarički, načelnik policijske postaje Novi Kneževac kaže da su policijski službenici odmah po prijavi nesretnog slučaja izašli na mjesto događaja.

- Tijekom očevida su pronađene papuče i dječja odjeća. Odmah smo alarmirali kolege ronilačkog tima žandarmerije i zvali smo ronilačku sekciju iz Sente. Zasad ništa nije pronađeno - rekao je i dodao da su pretragu morali prekinuti zbog mraka, ali nastavljaju u nedjelju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke