Obavijesti

News

Komentari 393

Turci na tragu djevojkama: 'Za islam ćemo se boriti i do smrti'

Turci na tragu djevojkama: 'Za islam ćemo se boriti i do smrti'
6

Tinejdžerke u Siriji: Turski obavještajci navodno su locirali signal mobitela jedne od djevojaka u Siriji. Samra Kesinović i Sabina Selimović nestale su 10. travnja 2014.

VIDEO

Živjela sam u Beču dok me Alah nije pozvao. Ja sam se odazvala i na put časni krenula. Mislila sam da će nam biti teško u Siriji, ali ovdje imamo sve, živimo u luksuzu i ne bojimo se ničega, pa ni smrti, napisala je Sabina Selimović (15) na društvenoj mreži Ask.fm.

Ona i Samra Kesinović (16) iz svog su doma u Beču otišle 10. travnja i otputovale prvo u Tursku, a zatim u Siriju, gdje su se navodno pridružile grupi sirijskih pobunjenika. I same su napisale na društvenim mrežama da su otišle u džihad, odnosno sveti rat u ime islama. Vjeruje se da su u kampu za borce koje treniraju članovi Al Qaide. Same su objavile i kako su se obje udale 13. travnja, a uvjerene su i da ih nitko neće naći.

- Nisam ja ukradena, oteta ili bilo što drugo. Otišla sam dobrovoljno zbog Alahovog zadovoljstva. Naravno da se moja majka brine, i ja nju volim mnogo, mnogo, ali nema koristi od toga, nema utjecaja. Sada roditelji pate i brinu se, ali će na Sudnjem danu biti sretni, ako Bog da. O, oče, ne brini se. O, majko ne prolijevaj suze, u Dženetu ćemo se, ako Bog da, vidjeti ponovo - odgovorila je na Ask.fm-u Sabina na brojna pitanja.

Samra i Sabina su rođene u Austriji, a njihovi roditelji su pobjegli iz BiH devedesetih godina. Roditelji djevojaka uvjereni su kako poruke nisu pisale njihove kćeri. Nestanak su odmah prijavili, a ubrzo ih je počeo tražiti i Interpol. Signal jednog mobitela pronašla je turska obavještajna agencija, i to na sjeveru Sirije. Djevojke su, prema izjavi njihovih roditelja, prije odlaska počele zajedno ići u džamiju u Beču koju vodi kontroverzni i radikalni imam Ebu Tejma.

- Ja vas pozivam, moje drage sestre, ma gdje god bile, ja pozivam u džihad na Alahovom putu. Molite Alaha da vaša stopala na put časti donesu. Ja sam bila prije isto kao i vi, sestre su me pozvale u džihad - napisala je Sabina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.