Obavijesti

News

Komentari 91

U braku su proveli 67 godina: Preminuli su držeći se za ruke

U braku su proveli 67 godina: Preminuli su držeći se za ruke
3

Violet i Floyd vjenčali su se 1947. dok je on bio na dopustu iz američke mornarice nakon II. svjetskog rata. Živjeli su i radili na farmi u Eastonu. Imaju troje djece

VIDEO

Floyd (90) i Violet Hartwig (89) poznavali su se od djetinjstva i gotovo cijeli život su proveli zajedno, sve do zadnje minute. U braku su bili 67 godina, a umrli su u svom domu u razmaku od pet sati. Floyd je umro prvi, držeći Violet za ruku, ispričala je njihova kćer Donna za The Fresno Bee. 

Hartwigovi su imali troje djece, Donnu, Kennetha i Carol, živjeli su na farmi u Estonu, a sve do mjesec dana prije svoje smrti živjeli su samostalno. Vjenčali su se 1947. dok je Floyd bio na dopustu iz američke mornarice nakon Drugog svjetskog rata. Dok je dvije godine izbivao od kuće jedno drugome poslali su 131 pismo. 

Screenshot/ The Fresno Bee

Život i rad na farmi učvrstio je njihovu vezu, kaže Donna, a ni teška bolest ih nije udaljila. Floyd je bolovao od raka crijeva i mjehura, a Violet je imala demenciju i preživjela je nekoliko moždanih udara. Iako je sam bio u teškom stanju pred kraj života, Donnin otac brinuo se samo za svoju suprugu. 

- Govorio bi doktoru 'Ja sam OK, ali želim da nju 'popravite'- rekla je Donna i istaknula da je Floyd to rekao kada mu je liječnik rekao da ima još dva tjedna života jer mu bubrezi otkazuju.

S obzirom na to da im se oboma zdravlje jako pogoršalo djeca Hartwigovih odlučili su ih poslati u hospicij, no nisu tamo dugo ostali. Htjeli su umrijeti zajedno, u svojoj kući. Zato su ih vratili i smjestili ih u bolničke krevete jedno pored drugog kako bi bili što bliže. 

Floyd je umro 11. veljače držeći Violet za ruku. Ona je umrla pet sati poslije. 

- Osjećamo se blagoslovljeno jer je to tako i trebalo biti. To je jedini način na koji je moglo završiti - zaključila je Donna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa