Obavijesti

News

Komentari 0

U Bruxellesu su uhitili 16 ljudi, Salah Abdeslam je još u bijegu

U Bruxellesu su uhitili 16 ljudi, Salah Abdeslam je još u bijegu
8

Policija je pokrenula široku protuterorističku akciju na više lokacija na području Bruxellesa. Privedeno je 16 osoba, a nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv

VIDEO

Belgijska policija provela je u nedjelju navečer 19 pretresa u više bruxelleskih općina i tri u Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa, pri čemu je uhićeno 16 osoba dok najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam nije pronađen , objavilo je belgijsko tužiteljstvo na konferenciji za novinare.

Policija je pokrenula široku protuterorističku akciju na više lokacija na području Bruxellesa, u općinama Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Foret, Woluwe-Saint-Lambert, te u gradu Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa.

Privedeno je 16 osoba, a nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv . Među privedenima nije Salah Abdeslam, osumnjičen za sudjelovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. studenoga. Sudac istrage u ponedjeljak će odlučiti hoće li privedene osobe biti zadržane.

Jedna osoba je ozlijeđena. Incident se dogodio u Molenbeeku, gdje je se jedna osoba automobilom zabila u policijski automobil, a policija je zatim otvorila vatru. Ostale akcije prošle su bez incidenata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Na ulicama su samo policajci

Pokretanje videa...

24sata Video 00:27

Belgijske vlasti u nedjelju navečer odlučile su zadržati razinu uzbune u Bruxellesu na najvišoj razini zbog mogućnosti terorističkih napada, zbog čega ni u ponedjeljak neće prometovati podzemna željeznica, a sve škole u Bruxellesu bit će zatvorene.

- Pribojavamo se napada poput onih u Parizu, što znači da bi neki pojedinci mogli izvesti napade u Bruxellesu na više mjesta i u isto vrijeme - izjavio je premijer Michel nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti.

Belgijske vlasti su ovaj vikend na području Bruxellesa uvele 4. najviši stupanj uzbune, dok u ostatku zemlje opasnost ostaje na 3 na ljestvici od četiri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a