Obavijesti

News

Komentari 17

U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo

U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo
6

Vatra koja je počela oko 2.30 ubrzo je zahvatila cijelu psiihijatrijsku bolnicu kraj Moskve. Sestra je spasila dvoje pacijenata. Poginuli su stari između 20 i 76 god.

VIDEO

Najmanje 38 ljudi poginulo je u požaru u psihijatrijskoj bolnici u predgrađu Moskve u petak ujutro. Preživjelo je samo troje. Požar je počeo oko 2.30 sati, vjerojatno zbog kvara na električnim instalacijama. Dok su stigli vatrogasci, vatra je progutala cijelu jednokatnicu. Vatra je počela u krilu za tretman posebnih pacijenata, prenosi RT

Jedna medicinska sestra uspjela je pobjeći i spasila je dvoje pacijenata. Ispričala je novinarima kako ju je probudio protupožarni alarm. Istrčala je u hodnik i vidjela stolicu kako gori. Zatim je nešto bljesnulo. Vatrogasci su pronašli samo 12 tijela, od kojih je četvero bilo u blizini izlaza, a osmero na odjelima. Na prozorima bolnice su bile rešetke pa nisu ni mogli pobjeći. Većina poginulih pronađena su u krevetu. U bolnici je bilo 41 čovjek, zajedno s osobljem. Poginuli su stari između 20 i 76 godina.

- Požar je počeo dok su spavali. Neki od njih pokušali su pobjeći, ali su se otrovali dimom - rekao je izvor. Vatrogasci su ugasili požar, ali je zgrada sasvim izgorjela. Glavni liječnik Murat Šarov ispričao je kako dvoje pacijenata nije moglo hodati, a ostali su bolovali od teških psihičkih bolesti.

- Bilo je pacijenata s akutnim psihozama, alkoholičara i narkomana. Imali smo pacijente i sa shizofrenijom - rekao je. Uzrok nesreće istražuju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inspekcija je posjetila bolnicu dva puta 2012. godine. Za vrijeme prvog posjeta pronašli su dosta sigurnosnih neispravnosti što je sve popravljeno do druge posjete. 

U proteklih sedam godina, u Rusiji je bilo 18 slučajeva fatalnih požara. Među najgorima je požar u staračkom domu 2009. godine koji je progutao 23 života. Samo dvije godine kasnije izgorio je starački dom u Tuli. Poginulo je 32, a iste godine u drugom domu još 61.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a