Obavijesti

News

Komentari 49

Ubio ih u emisiji uživo: Ubojica u manifestu razotkrio motive

Ubio ih u emisiji uživo: Ubojica u manifestu razotkrio  motive
3

Ubojica novinarke i snimatelja tijekom javljanja uživo, Vester L. Flanagan (41) svojedobno je također radio na istoj TV postaji pod imenom Bryce Williams

VIDEO

Novinarka i snimatelj televizijske postaje WBDJ, podružnice CBS-a, poginuli su kad ih je u srijedu ujutro upucao naoružani napadač tijekom javljanja uživo u trgovačkom lancu u saveznoj državi Virginiji.  Novinarka Alison Parker (24) i snimatelj Adam Ward (27) intervjuirali su Vicki Gardner iz lokalne trgovinske komore u trgovačkom centru kad je u kadar uletio napadač i ispalio osam metaka. U pucnjavi je teško ozlijeđena Vicki Gardner.

Ubojica, Vester L. Flanagan (41) svojedobno je također radio na istoj televizijskoj postaji pod imenom Bryce Williams, a Reuters javlja kako si je nakon policijske potjere oduzeo život.  Navodno ga je jedan prometni policajac na drugom kraju Virginije, 275 kilometara od poprišta masakra, primijetio i pokušao zaustaviti, Flanagan je sletio automobilom s ceste i ustrijelio se, a preminuo je u bolnici nedaleko od Washingtona.

Nedugo nakon krvavog pohoda na Twitter računu koji je ubrzo uklonjen, napadač je poginulu novinarku optužio za rasističke komentare te napisao kako je snimatelj koji je poginuo jednom prilikom uložio primjedbu na njega službi za ljudske resurse. Na Twitteru je objavio i video stravičnog zločina. Na snimci se vidi kako se s pištoljem u ruci približava reporterki i snimatelju kada su radili intervju, kako cilja u njih te naposljetku i puca. Njegova snimka bilježi 14 hitaca. Snimka s kamere ubijenog snimatelja osam.

Flanagan je dobio otkaz na postaji iz zasad nepoznatih razloga

Dva sata nakon pucnjave je postoji ABC News poslao manifest u kojem je na 23 strane opisao razloge stravičnog čina. U njemu tvrdi kako je kao homoseksualac i afroamerikanac bio žrtva rasne diskriminacije i seksualnog zlostavljanja na radnom mjestu. Odgojen je kao Jehovin svjedok, a poručio je kako ga je na zločin natjerao Jehova.

Objašnjava kako motiv zločina leži i u osveti za pucnjavu u Charlestonu gdje je u crkvi ubijeno devetero afroamerikanaca. Već tada je nabavio pištolj.

Već je reagirala i Bijela kuća, koja je apelirala na Kongres da po hitnom postupku donese zakone kojima se ograničava posjedovanje i korištenje oružja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.