Obavijesti

News

Komentari 96

Ubojica policajaca bio psihički bolestan? Pokušao se objesiti

Ubojica policajaca bio psihički bolestan? Pokušao se objesiti
20

Ismaaiyl Brinsley (28) ubio je u subotu dvojicu policajaca u New Yorku, a zatim je počinio samoubojstvo. Napad je navodno osveta za smrt dvojice Afroamerikanaca

VIDEO

Majka Ismaaiyla Brinsleyja (28), koji je u subotu ubio dvojicu policajaca u New Yorku dok su sjedili u službenom vozilu, rekla je da se bojala za svog sina koji je imao teško djetinjstvo i bio sklon nasilnom ponašanju.

Brinsleyjeva majka tvrdi da je njezin sin, kojeg nije vidjela mjesecima, imao psihičkih problema te da je uzimao lijekove. Prije godinu dana pokušao se objesiti. Policija istražuje te navode.

Brinsley je nebrojeno puta bio u sukobu sa zakonom, rekao je detektiv Robert Boyce. Čak 15 puta  bio je uhićen u Georgiji, a četiri puta u Ohiju zbog različitih kaznenih djela - napada, pljačke, posjedovanja oružja. Dvije godine odležao je u zatvoru zbog posjedovanja oružja. Na društvenim mrežama izražavao je gnjev spram vlade Sjedinjenih Država.

Ubojica je imao dvije kćeri i djevojku u Baltimoreu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Instagram

Najavio ubojstvo policajaca

Podsjetimo, dvojica newyorških policajaca likvidirana su u subotu navečer dok su sjedili u službenom vozilu u Brooklynu. Prišao im je mladić i počeo pucati kroz prozor sa suvozačke strane. 

Šef newyorške policije William Bratton rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije kako su Rafael Ramos (40) i Wenjian Liu (32) 'pogubljeni' samo zato što su nosili uniforme. Napad je izveden toliko brzo da nijedan policajac nije uspio ni posegnuti za svojim službenim oružjem. 

Ramos je iza sebe ostavio suprugu i 13-mjesečnog sina, a Liu suprugu s kojom je bio u braku tek dva mjeseca.

REUTERS

Nakon ubojstva, Brinsley se uputio u podzemnu gdje se ubio. Prolaznicima koji su ga pokušali spriječiti u tome zaprijetio je da će skončati kao i policajci.

Prije napada u New Yorku, Brinsley je u nedjelju ujutro u Owings Millsu ranio svoju bivšu djevojku Shaneku Nicole Thomspon (29). Djevojka je ranjena u trbuh te se nalazi u teškom, ali stabilnom stanju.

Facebook

Osveta za smrt crnih mladića

Nekoliko sati prije ubojstva na Instagramu je objavio poruku: "Svinje će dobiti krila danas. Uzeli su jednog našeg, hajdemo uzeti dvojicu njihovih". U nastavku poruke pisalo je: "Ovo je možda moj posljednji status", a objavio je i fotografiju srebrnog pištolja. 

Uz status objavio je hashtagove "ubij policiju", "počivao u miru Eric Garner", "počivao u miru Mike Brown" insinuirajući da je napad osveta za smrt mladića koje su ubili bijeli policajci.

Screenshot/Instagram
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu