Obavijesti

News

Komentari 399

Ubio jednog policajca, a ranio dvojicu: Mogući novi napadi?

Ubio jednog policajca, a ranio dvojicu: Mogući novi napadi?
6

BiH: Naoružani muškarac upao je u 19 sati u PU Zvornik i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je ubijen u razmjeni vatre s policajcima

VIDEO

Prema informacijama koje dolaze iz Zvornika (BiH) napadač se nešto prije 19 sati dovezao pred policijsku postaju crnim Golfom izašao je i njega s puškom pumpericom u ruci, uz povike 'Allah Akbar' počeo je pucati na policajce . Ubio je jednog policajca, a dvojicu je ranio . Došlo do je do razmjene vatre između napadača i preostalih policajaca u kojoj je napadač ubijen . Kako doznajemo, ranjene policajce su odvezli u bolnicu. Nisu životno ugroženi.

Objavili su identitet napadača

RTRS je u ponedjeljak navečer objavio informaciju, neslužbenu, prema kojoj je teroristički napad izvršio Nerdin Ibrić iz Tuzle, rođen 1991. godine u Sapni.

Mirsad Vilić , direktor za koordinaciju policijskih tijela izjavio je novinskoj agenciji Srna da je nakon napada u Zvorniku pojačano osiguranje štićenih objekata , te da se to odnosi i na škole kao i na vrtiće. Aktivirane su sve policijske agencije u BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mogući novi napadi?

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su prije tri dana postojala obavještajna saznanja o mogućem terorističkom napadu. Obavještajno-sigurnosna agencija obavijestila  je sve agencije o mogućim novim napadima na policijske postaje širom BiH.

VIDEO

Gojko Vasić, direktor policije RS-a potvrdio je da je napad okarakteriziran kao teroristički čin . Mali gradić na Drini  pun je policije u odorama i civilu, a na nogama su i pripadnici SIPA-e.

Iz Banja Luke u Zvornik se helikopterom uputio Dragan Lukač, ministar MUP-a , a za večeras je najavljena i izvanredna sjednica entitetske vlade.

- Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najvišu razinu. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih događanja u RS-u . Poduzeti ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imati ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati – rekao je Dragan Lukač , telefonom RTRS-u.

VIDEO

Predsjednik RS-a Milorad Dodik napad je iskoristio kako bi se ponovo obrušio na tijela vlasti BiH optužujući policijske i obavještajne agencije na državnoj razini da nisu radile svoj posao jer nisu dostavile nikakve informacije o mogućem napadu.

- Nije bio nikakvih podataka o napadu i to samo govori koliko je u RS terorista-spavača - kazao je Dodik lokalnim medijima.

Dodao je kako je uvjeren da nije riječ o izoliranom činu.

- Jasno je da se radi o napadu s vjerskim i terorističkim motivima - kazao je Dodik.

VIDEO

O napadu je govorio i premijer Srbije Aleksanadar Vučić koji je rekao da je riječ o užasnoj i lošoj vijesti za Republiku Srpsku i Srbiju. Napomenuo je da će Srbija financijski i obavještajno pomoći Republici Srpskoj.

Mladen Ivanić , predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je večeras da je za utorak ujutro sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog terorističkog napada u Zvorniku.

'Ugroženi su životi naše djece. To je napad na sve nas'

- Iz svega onoga što za sada imamo od informacija sasvim je jasno da je riječ o terorističkom činu . Ovim činom ugrožen je život običnog čovjeka, životi naše djece. To je napad na sve nas - rekao je Ivanić.

On je naglasio da je ovo bitka koja se mora dovesti do kraja, naglašavajući da su se predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH dogovorili da inzistiraju na tome.

Inzistirati ću da vrlo brzo sjednu predstavnici svih sigurnosnih organizacija i agencija u BiH. Ovo je prioritet svih prioriteta. Mi ne možemo, ne smijemo i nećemo dozvoliti da terorizam pobijedi , jer im je želja da se maltene stvore uvjeti za novi rat. Ovakvim stvarima nikada nećemo popustiti – rekao je Ivanić.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko osudio je večeras teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku.

Inzko: Ovo se nije smjelo dogoditi

Nema više vremena da čekamo. Napad u Bugojnu je bio upozorenje, možda žuti ili crveni karton. Ovo se zaista nije smjelo dogoditi -  rekao je Inzko.

On je istaknuo da je sada trenutak da svi surađuju,  i građani i policijske strukture i da se bore protiv terorizma. Ocijenio je da će napad u Zvorniku loše odjeknuti u svijetu, ali da građani moraju biti jedinstveni .

- Ovaj gnusni zločin ne smije dovesti do podjela - kazao je visoki predstavnik za Federalnu televiziju. Za izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći RS i financijski i obavještajno, Inzko je rekao da je u ovom trenutku svaka pomoć dobrodošla, bez obzira odakle dolazi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...