Obavijesti

News

Komentari 135

Tijela su u takvom stanju da se ne može odrediti ni koliko ih je

Tijela su u takvom stanju da se ne može odrediti ni koliko ih je
5

Još nije potvrđen broj mrtvih izbjeglica iz kamiona u Austriji, kao ni uzrok smrti. Doznaje se da su mrtvi već neko vrijeme, a tjelesne tekućine curile su iz kamiona

VIDEO

Objavljeni su novi stravični detalji mrtvih izbjeglica koji su pronađeni u Austriji u napuštenom kamionu mađarskih registracija uz autocestu. Ipak, još nije potvrđeno koliko je točno izbjeglica stradalo. 

Kamion s natpisom slovačke peradarske tvrtke na autocesti kod mjesta Parndorf prvi je uočio radnik tvrtke Asfinag koji je uz autocestu kosio travu. 

- Osjetio je neugodan miris i uočio kako iz kamiona nešto kapa te je odmah obavijestio policiju - objavio je glasnogovornik tvrtke. 

Kamion s hladnjačom bio je namijenjen za prijevoz mesnih prerađevina. Ipak, iz te slovačke peradarske tvrtke doznaje se kako su taj kamion prodali još prije dvije godine. Neki nagađaju da je vozač bio rumunjski državljanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijela su u takvom stanju da ih ne mogu ni prebrojati

Inspektori pretpostavljaju kako je uz autocestu parkiran od srijede, a žrtve su bile mrtve već neko vrijeme. Neka su već djelomično raspadnuta.

- Kad je policija stigla u četvrtak, tjelesne tekućine već su curile iz kamiona -  izvijestio je direktor savezne gradišćanske policije Hans Peter Doskozil te ponovio 'kako u ovom trenutku još ne mogu objaviti službeni uzrok smrti niti točan broj stradalih'. 

- Zamislite u kakvom su stanju pronađena tijela, kad ne možemo reći ni koliki je točno broj stradalih - kazao je Doskozil. Dodaje da će za prebrojavanje mrtvih biti potrebno dosta vremena. 

'Čini se da su preko granice prevezli već mrtve izbjeglice'

Policija vjeruje da je veći dio izbjeglica čija su tijela pronađena u kamionu preminuo i prije nego su stigli do Austrije. 

- Sumnjamo da su neki izbjeglice preminuli prije dan ili dva. Mnogo stvari ukazuje na to da su krijumčari preko granice prevezli mrtve izbjeglice - dodaje Doskozil.

Johanna Mikl-Leitner, austrijska ministrica unutarnjih poslova, potvrdila je  da je 'umrlo najmanje 20, a možda i 50 ljudi'.

- Ova tragedija nas je sve šokirala. Ovo je mračan dan. Svi znamo da su šverceri ljudi kriminalci. Oni izbjeglicama ne žele pomoći, ne zanima ih njihova dobrobit, zanima ih samo profit - kazala je Mikl-Leitner.

Mađarski istražni organi tragaju za vlasnikom kamiona i vozačem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a