Obavijesti

News

Komentari 222

Nestali Boeing naglo skrenuo s kursa i letio još oko 500 km?

Nestali Boeing naglo skrenuo s kursa i letio još oko 500 km?
5

Iz Interpola su u utorak kazali da sve manje vjeruju da je nestanak aviona povezan s teroristima. Naime, što više istražuju slučaj, sve je manje dokaza za to

VIDEO

Malezijska vojska vjeruje kako je Boeing 777, kojem se trag gubi od subote, prije nestanka naglo skrenuo sa planirane rute te je letio još nekoliko stotina kilometara prije nego je ostvario posljednji kontakt s kontrolom leta na istočnoj obali Malezije, kazao je za Reuters službeni izvor. 

- Promijenio je kurs nakon što je prošao Kota Bharu i smanjio visinu. Prošao je preko Malajskog tjesnaca - rekao je vojni službenik koji prati istragu. 

Takav scenarij za sada isključuje iznenadni mehanički kvar jer bi to značilo da je nakon posljednjeg kontakta s kontrolom leta zakoplov letio još 500 kilometara. 

Iz Interpola su u utorak kazali da su sumnje u povezanost s teroristima sve manje, piše CNN. Prema informacija koje su sakupili malezijski istražitelji, nijedan dokaz ne upućuje na to da su dvojica putnika s ukradenim putovnicama povezani s teroristima. Jedan od njih, navodno je putovao u posjet majci u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Što više istražujemo nestanak aviona, to je manje dokaza koji upućuju da slučaj ima veze s terorističkim činom - rekao je Ronald Noble iz Interpola na konferenciji za medije u Lyonu

Obitelji nestalih: Prošli smo već sve emocije

Obitelji putnika nestalih zajedno s avionom Malaysia Airlinesa već četvrti dan su u agoniji, a kažu kako su dosad već sve emocije prošli. Bili su ljuti na kinesku vladu što nije s njima ranije razgovarala. Neki se i dalje nadaju da će se njihovi voljeni vratiti, dok se drugi već spremaju na najgore jer ne vjeruju da je moguće da su preživjeli.

Svima i dalje zvone mobiteli, pa čak i posadi

No, svima je najčudnija ista stvar. Mobiteli putnika i dalje normalno zvone, a moguće im je poslati i poruku putem bilo kakvih aplikacija. Službenici Malaysian Airlinesa zvali su na mobitele i članove posade aviona, koji su također zvonili. 

Misterij bi trebale pokušati riješiti kineske vlasti. Malezijska zrakoplovna kompanija sve je brojeve mobitele proslijedila kineskoj policiji, koja trenutačno radi na slučaju. 

Nadaju se kako će pomoću mobitela otkriti lokaciju aviona, no nikome nije jasno kako mobiteli mogu zvoniti i nakon četiri dana od nestanka.

Policiji pokazao da je putniku aktivan QQ 

Muškarac čija je rodbina u nestalom avionu pozvao je policiju kući kako bi im dokazao da je profil na mreži QQ i dalje aktivan. Ipak, u jednom trenutku dok nije obraćao pažnju profil se ugasio sam od sebe. Mreža QQ slična je WhatsAppu. 

Da se avion srušio mobiteli nikako ne bi mogli raditi

Rodbina je uvjerena kako mobiteli putnika i posade nikako ne bi mogli biti upaljeni da je avion pao u more ili na kopno, a čudno im je i da su baterije mobitela još aktivne. Nadaju se kako će na sva svoja pitanja uskoro dobiti odgovore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina