Obavijesti

News

Komentari 208

Vratio ih u Siriju: Shrvani otac je sahranio dječake i suprugu

Vratio ih u Siriju: Shrvani otac je sahranio dječake i suprugu
14

Maleni Aylan (3), njegov brat Galip (5) i majka Rehan (35) poginuli su u pokušaju da iz Turske prijeđu u Grčku. Po želji oca u petak su pokopani u gradu Kobani

VIDEO

Maleni Aylan (3), njegov brat Galip (5) i majka Rehan (35) pokopani su u petak u gradu Kobani. Podsjetimo, fotografije mrtvog tijela malenog Aylan na plaži u Turskoj izazvalo je bijes, ali i žalost u svijetu .

Dječak je zajedno s roditeljima i bratom pokušavao na prenatrpanom čamcu stići iz Turske na grčki otok Kos . No čamac se prevrnuo. Poginulo je ukupno 13 ljudi, od kojih petero djece.

Teta dječaka, Tami , je medijima ispričala kako je obitelj skupljala novac da bi dječaci i roditelji otišli u Kanadu. Zbog toga je čak digla i kredit. Otac Abdullah je očajnički pokušavao spasiti obitelj.

- Već nakon 500 metara od plaže voda je počela prodirati. Noge su nam bile potpuno mokre. Što je bilo više vode, to je panika bila veća. Kada smo pokušali stajati loša situacija postala je još gora - rekao je Abdullah i dodao da su imali pojaseve za spašavanje, ali ljudi su od panike počeli previše ustajati i brod se samo prevrnuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Želim pokopati djecu i sjediti pored njih dok ne umrem'

- Držao sam svoju suprugu za ruku. Moja djeca... Skliznula su mi kroz prste - rekao je očajan otac. Sada mu je jedina želja bila da obitelj vrati u grad Kobani i tamo ju pokopa . Preko Istanbula lijesovi su stigli u grad Şanlıurfa te su ih od zračne luke odvezli u 160 kilometara udaljeni Kobani. Lijesovi su u Kobani stigli pod velikim osiguranjem turskih snaga.

- Želim pokopati svoju djecu i sjediti pored njih dok ne umrem - rekao je očajan otac.

POGLEDAJTE VIDEO: Otac želi tugovati u miru

Pokretanje videa...

24sata Video 00:38

Prošle je godine ISIL napao kurdsku enklavu i obitelj je pobjegla pred džihadistima u Tursku odakle su htjeli otići u Kanadu gdje Abdullahova sestra živi 20 godina. No put im je odgođen pa su odlučili u srijedu u čamcu krijumčara prijeći u Grčku. Majka Rehan nije znala plivati i panično se bojala vode.

Oko 2050 eura uzimaju krijumčari po čovjeku da bi prevezli ljude iz Turske na pet kilometara udaljeni grčki otok Kos, piše Bild.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a