Obavijesti

News

Komentari 17

'Vražjim dahom' hipnotizirale su žrtve, a potom ih opljačkale

'Vražjim dahom' hipnotizirale su žrtve, a potom ih opljačkale
1

Pariz: Dvije Kineskinje puhnule bi tvar žrtvi u lice i pretvorile ih u 'zombije' lišene slobodne volje. Odveli bi ih žrtvinim kućama i uzele im sav novac i dragocjenosti

VIDEO

Policija je u Parizu uhitila dvije Kineskinje i muškarca zbog sumnje da su koristili snažnu kolumbijsku drogu poznatu kao 'vražji dah' kako bi ljude pretvorili u 'zombije' lišene slobodne volje i potom ih opljačkali, javlja Daily Telegraph.  

Žene stare 42 i 59 godina navodno su prilazile ljudima i puhnule im tvar u lice, te bi oni pali u 'hipnotičko stanje'. Žrtve bi potom odvele njihovim kućama i zatražile da im predaju novac, nakit i ostale dragocjenosti. 

Navodno su tako u Parizu opljačkale najmanje 20 ljudi. Policija navodi da je jedan Parižanin ostao bez 100.000 eura. 

No, strahuje se da će takvih napada biti još. Vjeruju se da takvih kriminalaca ima još, jer u Europi i SAD-u tisuće ljudi već je bilo žrtvama sličnih bandi te je prijavljena šteta koja se mjeri u milijunima eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sličnu tvar koristili u Hladnom ratu za serum istine

Tvar koju je navodno koristila kriminalna skupina sadrži skopolamin, opasna hipnotičku droga koji se izvlači iz sjemena drveta koje se zove borrachero i koje raste u Južnoj Americi. 

Droga se koristila još 1676. godine protiv britanskih vojnika u ranoj kolonizacije Amerike. Plemena u Južnoj Americi davali su tu drogu ženama koje su, prema tradiciji, trebale biti pokopane zajedno s preminulim muževima. 

Droga koja se naziva "serumom istine" je zabranjena 1930. godine nakon što se saznalo da izaziva depresije i halucinacije. Koristila se tijekom "Hladnog rata" za ispitivanje svjedoka. 

U visokim dozama je smrtonosna. Koristi se i u medicini u liječenju postoperativnih mučnina i povraćanja, morske bolesti te kao dodatak anesteticima u kirurgiji, a davala se i ženama da im se smanje bolovi na porodu.

Zanimljivo, taj opasni skopolamin se može pronaći i u bunici. 

Pariška policija vjeruje da su osumnjičeni 'vražji dah' iskoristili na desecima žrtava u prvom takvom zločinu zabilježenom u Francuskoj.

Birale su starije žrtve

- Ciljanim, vrlo često starijim žrtvama bi prišla prva žena. Ona bi tvrdila da traži tajnovitog 'doktora Wanga' prije nego bi joj se pridružila suučesnica. One bi izolirale žrtvu i u lice joj puhnule mješavinu biljaka navodeći da prah ima snažnu iscjeliteljsku kvalitetu, čak i da štiti od nesreće - rekao je izvor upoznat s istragom za Le Parisien.

Dodao je da se sve žrtve prisjećaju kako su zapale u vrstu 'hipnotičkog stanja pod potpunim utjecajem' kriminalca.

Žene su uhvaćene prošlog mjeseca na ulazu u postaju podzemne željeznice nakon što ih je identificirao prijatelj jedne od žrtava. Obje Kineskinje opovrgavaju zločin. 

Policija je u raciji njihove hotelske sobe pronašla čitav set posuda s 'različitim kineskim medicinskim tvarima, vage, filtre i rukavice'. Tvari je navodno pripremao uhićeni 56-godišnji muškarac. Analiza tih supstanci je u tijeku. 

'Savršena tvar za kriminalno djelovanje'

Kineske vlasti su informirale francusku policiju da trio pripada zloglasnoj kriminalnoj mreži 'specijaliziranoj za mentalno podčinjavanje pomoću nepoznatih proizvoda'. 

'S medicinskog gledišta, ovo je savršena tvar za kriminalno djelovanje jer se žrtve ničeg ne sjećaju, pa tako ništa ne prijavljuju - rekla je Miriam Gutierrez, stručnjakinja za toksikologiju iz Bogote.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag