Obavijesti

News

Komentari 13

Wikileaks preselio u Švicarsku, Assangeov chat ruši Guardian

Wikileaks preselio u Švicarsku, Assangeov chat ruši Guardian
1

Britanski policajci tvrde da znaju gdje se skriva šef i osnivač internetske stranice WikiLeaks, Julian Assange (39). Stranici je ugašena podrška te ima novu adresu

VIDEO

Šef WikiLeaksa Julian Assange trebao je u 14 sati uživo gostovati na chatu britanskog Guardiana, no zbog tehničkih problema na stranici razgovor još nije počeo. Već i prije početka chata na stranici je bio velik broj komentara i poruka podrške Assangeu. Guardian se na Twitteru ispričava zbog problema sa stranicom, te navode da će čim stignu objaviti odgovore koje šalju Assangeu.

Preselili stranicu u Švicarsku

Internetska stranica WikiLeaks.org na kojoj se objavljuju diplomatski dokumenti od petka je ugašena, te se stranica preselila na novu adresu WikiLeaks.ch u Švicarskoj. WikiLeaks je na svom profilu na Twitteru ujutro izvijestio kako im je pružatelj usluga EveryDNS ugasio domenu zbog masovnih napada te je stranica postala nedostupna gotovo svim korisnicima. EveryDNS je u priopćenju naveo da je WikiLeaks prekršio ugovor time što je cijeli tjedan bio žrtva učestalih DDoS napada.

Amazon je još prije dva dana ukinuo podršku WikiLeaksu i tada je stranica nekoliko sati bila nedostupna te su je preselili kod švedske tvrtke Bahnhof. Amazon tvrdi u priopćenju da nije istina da su bili pod pritiskom vlade da im ugase stranicu, već da su prekršili ugovor.

Pentagon je objavio kako može srušiti stranicu, ako želi, ali nije se još odlučio. Američki internetski portali tvrde kako bi za to mogla biti odgovorna i Rusija, piše ABC News. Političari većine država teško se nose s posljedicama objave 250.000 tajnih dokumenata. 

Assangea će uhititi već u petak?

Scotland Yard bi mogao već u petak uhititi šefa WikiLeaksa, Juliana Assangea (39) javlja Daily Mail. Navodno su istražitelji prošlu noć pripremali uhićenje zbog optužbi iz Švedske.

Švedski tužitelji žele ispitati Assangea zbog sumnji u silovanje dvije žene za vrijeme posjeta zemlji u kolovozu ove godine. Australac nije još optužen, a uvjerava kako nema ni osnove za to. Šveđani tvrde kako se nije odazivao na ispitivanje dok njegovi odvjetnici kažu kako im je nekoliko puta ponudio vrijeme i mjesto sastanka, ali su ga odbili. Šveđani su za njim raspisali crvenu tjeralicu, a da su je ispunili točno, Britanci bi ga već uhitili prošli četvrtak. 

Britanski mediji su objavili kako policija zna da se skriva u Engleskoj. Glasnogovornik WikiLeaksa rekao je kako Assange izbjegava javnost jer mu prijete ubojstvom. Nekolicina američkih senatora pozivaju da ga se optuži za špijunažu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.