Obavijesti

News

Komentari 40

Zastrašujuća snimka potresa: Nebom su se nadvila jata ptica

Zastrašujuća snimka potresa: Nebom su se nadvila jata ptica
19

Posljednja izvješća javljaju da je u razornim potresima u Nepalu poginulo najmanje 3617 ljudi. Premijer Milanović je izrazio sućut nepalskom premijeru Sushilu Koirali

VIDEO

Zastrašujući potres koji je pogodio Nepal zatekao je brojne turiste koji su se našli u ovoj azijskoj državi.

Jedan par iz Turske je video kamerom zabilježio trenutak kada je u subotu potres s nage 7,8  stupnjeva po Richteru zatresao trg Durbar u prijestolnici Katmanduu.

>>> U Nepalu je 20-ak Hrvata, nitko nije tražio pomoć

Sibel i Dinçer Yazici bili su na petom katu, na terasi kafića  kada je tlo počelo podrhtavati. Na video snimci se vidi kako se po podu kotrljaju boce, dok se u pozadini čuju krici prestrašenih ljudi. U idućem kadru vidi se nebo prekriveno gustim oblakom prašine i uznemirena jata ptica.

Trg Durbar u Katmanduu, koji je pretrpio značajna oštećenja, spada u svjetsku baštinu koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Screenshot/YouTube

Broj žrtava stalno raste

Podsjetimo, potres magnitude 6,7 s epicentrom od oko 60 kilometara istočno od Katmandua, natjerao je u nedjelju ljude u nepalskoj prijestolnici u panični bijeg. Potres je uslijedio samo dan nakon razornog potresa jakosti 7,9 po Richteru . Posljednja izvješća javljaju da je poginulo najmanje 3617 ljudi, a više od 6500 ih je ozlijeđeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:36

U Katmandu, koji je najviše stradao, počeli su pristizati međunarodni spasilački timovi i humanitarna pomoć. Ekipe opremljene alatima za rezanje, u pratnji pasa tragača, izvlače preživjele iz ruševina. Tisuće građana noć je provelo na ulici u improviziranim šatorima. Podrhtavanje tla još se osjeti.

Počelo izvlačenje alpinista

Snažan potres izazvao je snježnu lavinu na Mount Everestu . Smrtno je stradalo 18 alpinista, a u ponedjeljak je počelo izvlačenje preživjelih koji su zapeli na velikim nadmorskim visinama. Zbog kamenja i leda evakuacija je otežana pa se penjače helikopterima prebacuje na sigurno.

Milanović izrazio sućut u povodu tragedije

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izrazio je sućut premijeru Sushilu Koirali zbog katastrofalnog potresa u Nepalu

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, izražavam najdublju sućut Vama, obiteljima žrtava razornog potresa i cijelom nepalskom narodu. U trenucima nemoći pred snagom prirode koja oduzima ljudske živote i uzrokuje ogromne štete, Vlada Republike Hrvatske suosjeća s narodom Nepala. Svim ozlijeđenima želimo brz oporavak i obnovu uništenih domova", stoji u pismu predsjednika Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u