Obavijesti

News

Komentari 418

'Zbog zračnih udara u Siriji Rusija će zaglaviti u močvari'

'Zbog zračnih udara u Siriji Rusija će zaglaviti u močvari'
6

Očekuje se da će zračni udari biti još žešći jer Putin želi što prije uništiti ISIL, za par mjeseci. Obama pak Ruse poziva da prekinu napade na sirijsku oporbu

VIDEO

Islamska država priznala je da je u ruskim zračnim udarima na njihovo glavno uporište u gradu Raki ubijeno 12, a ranjeno desetak terorista . Rusi su bombardirali položaje ISIL-a te ostale islamističke skupine i u Idlibu, Hami i Alepu.

BBC

Opća panika vlada u Raki i Deir Al-Zoru, glavnim uporištima ISIL-a. Teroristi napuštaju položaje i miješaju se s civilima te na taj način pokušavaju spasiti svoje živote.

REUTERS/PIXSELL

Očekuje se da će idućih dana očekuju zračni udari biti još žešći jer ruski predsjednik Vladimir Putin želi što prije uništiti kalifat. Aleksej Puškov, predsjednik vanjskopolitičkog odbora ruske Dume, rekao je da će njihova serija zračnih napada biti sve jača te da će trajati od tri do četiri mjeseca, javlja BBC .

REUTERS/PIXSELL

Obama Putinu: Zaglavit ćete u močvari

Istovremeno, Sjedinjene Države i ostale zemlje koalicije pozvali su Rusiju da prekine napade na sirijsku oporbu i svoje operacije usmjeri na islamske militante.

POGLEDAJTE VIDEO: Obama optužio Putina da servira svog klijenta Assada

Pokretanje videa...

24sata Video 00:28

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je u petak Rusiju da će njezini zračni udari u Siriji, kojima želi poduprijeti sirijskog predsjednika Bašara al Asada, samo učiniti da "zaglavi u močvari" iz koje će se teško izvući.

On kaže da Rusija ne razlikuje Islamsku državu i umjerenu sunitsku oporbu te stoga ruska politika tjera umjerenu oporbu u ilegalu, dok istovremeno osnažuje Islamsku državu.

- Za Rusiju svi su oni teroristi - rekao je, dodajući da je to "recept za katastrofu" - rekao je Obama koji smatra da je moguće pronaći političko rješenje s Rusijom jedino ako prizna da Asad treba otić i, javlja CNN .

REUTERS/PIXSELL

Napali ih mitraljezom, Rusi poslali bombardere

Na Facebooku profilu jedne frakcije Al Nusre dan prije početka ruske vojne akcije u Siriji objavljena je snimka na kojoj se vidi kako borci pucaju na ruske avione , koji su vjerojatno izviđali teritorij. U potpisu se vidi da je riječ o gradu Hami.

VIDEO

Samo dan kasnije objavljena je nova snimka na kojoj se vidi kako ruski bombarder baca rakete upravo blizu mjesta odakle su džihadisti prethodno pucali.

VIDEO

Na obje snimke vidi se isti borac Al Nusre , a pretpostavlja se da je riječ i o istom mjestu.

Snimka uspješne ruske akcije izbrisana je s Facebooka od strane ove organizacije, jer se na njoj vidi kako se borci Al Nusre skrivaju pred naletom ruskih bombardera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 418
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke