Šafran je intenzivnog mirisa i blago gorkog okusa. Za kilogram gotovog začina potrebno je ručno ubrati otprilike 150.000 cvjetova i zatim odvojiti tučke
Vitalni Podravec Ivan Petina dobar dio mladosti proveo je u Njemačkoj, gdje je skupljao ideje koje je poslije primijenio u poslu kod kuće. Sjeme za šafran kupio je u Njemačkoj
Ako pitate kuhare koji začin najrjeđe koriste u svojim jelima, odgovor će vjerojatno biti - šafran. I to ne zbog okusa koji daje, već zbog svoje nevjerojatno visoke cijene
Iako se brojne namirnice smatraju afrodizijacima, one imaju samo placebo efekt, a alkohol će povećati želju za seksom no pogoršati "izvedbu", otkriva istraživanje
Jednostavno dobro: slasno jelo od sira gotovo je za manje od pola sata, a s kombiniranjem začina teško je pogriješiti. Njih će voljeti svi ukućani, pa i najmlađi
Samo hrabro u isticanju okusa jer začini mogu domaće specijalitete pretvoriti u egzotične, a đumbir, anis i klinčići poboljšavaju čak i deserte i u preljevima
Nakon što lukovice isklijaju na mračnom i hladnome mjestu, premjestite ih na svjetliju poziciju kako bi cvatom uljepšale i zimske dane
Iskoristi svoj Oranž