Obavijesti

Tech

Komentari 11

Coolpad lovi europske kupce novim atraktivnim telefonima

Coolpad lovi europske kupce novim atraktivnim telefonima
4

Kineski Coolpad predstavio je dva povoljna Androida za europsko tržište. Snažniji koji nosi ime po Torinu, nudi LTE povezivanje, senzor otiska prsta i IC daljinski

VIDEO

Kineski Coolpad u Münchenu je u četvrtak predstavio Porto S i Torino S, dva nova povoljna Android telefona kojima žele biti još snažnije prisutni na europskom tržištu. Uz nisku cijenu oba telefona nude i nekoliko zanimljivih karakteristika, poput naprednog senzora otiska prsta, infracrvenog prijamnika...

Coolpad je u Hrvatskoj prisutan već sa modelima Porto i Modena, a iako vam ova kompanija nije toliko poznata, vjerojatno ste nekad već imali u rukama njihove uređaje. Naime, prije odluke da sami nude svoje uređaje, bili su poznati po tome što su proizvodili telefone za brojne telekom operatere koji su ih nudili pod svojim imenom. Nakon što su krenuli sami, uspjeli su ući među 10 najvećih kineskih proizvođača, a sada planiraju osvajati ostala tržišta. Zanimljiva je strategija ove kompanije jer ćete čuti i za njihove uređaje pod nekim sasvim drugim imenima, ali na stranim tržištima. 

Ivan Hruškovec/24sata

Naime, dok Samsung ili Apple imaju Galaxy S6 ili iPhone 6S, Coolpad se odlučio prilagoditi svakom tržištu. Tako će u Europi njihovi telefoni imati imena atraktivnih gradova, dok su u Indiji ovih dana lansirali Note 3 Lite telefon. Kako su nam pojasnili predstavnici tvrtke, radi se o različitim uređajima, jer oni godišnje globalno izbacuju oko 80 novih modela. 

Porto S je tako povoljniji od dva predstavljena LTE telefona i radi se o uređaju s ekranom dijagonale 5 inča (720p rezolucije) i četverojezgrenim procesorom na 1 GHz. Uz 1 GB RAM-a nudi i 8 GB interne memorije, tako da ćete gotovo sigurno u jedan od Dual SIM utora ubaciti memorijsku karticu (do 64 GB). Prilično je tanak (7,6 mm) i težak je 125 grama. Što se kamera tiče, one snimaju u rezolucijama od 8 i 2 megapiksela. Kapacitet baterije je 2000 mAh. Dolazi s Androidom 5.1., a maloprodajna cijena u Hrvatskoj bit će 1000 kuna. 

Coolpad

Puno atraktivniji uređaj je Torino S. Na prvi pogled djeluje plastično, no u ruci je dojam ovog uređaja puno bolji, a odlikuje se blago zakrivljenim staklom iznad ekrana. On dolazi s ekranom dijagonale 4,7 inča i 720p rezolucije. Pogoni ga snažniji Snapdragon 410 s četiri jezgre na 1,2 GHz, a tu je i 2 GB radne memorije te 16 GB interne. Kao i kod Porta S, ovaj LTE telefon dolazi s Dual SIM podrškom, a u jedan od utora može se ubaciti micro SD kartica. Na stražnjoj strani uređaja ispod kamere nalazi se senzor otiska prsta koji će zapamtiti do pet različitih otisaka. Njih možete i programirati za različite zadatke, pa tako odmah po otključavanju (pola sekunde) jednim prstom možete nazvati prijatelja, a drugim ćete snimiti selfie. Svejedno mu je i ako su vam prsti vlažni te će vaš prst prepoznati kako god ga položite na senzor. U telefon su ugradili i infracrveni upravljač pa može poslužiti kao daljinski.

Ivan Hruškovec/24sata

Kamere na ovom modelu snimaju fotografije od 8 i 5 megapiksela. Coolpad je kod ovog uređaja uz Android 5.1 ugradio i vlastito COOL UI 8.0 sučelje. Što se baterije tiče, njezin kapacitet je 1800 mAh. Ovaj model bit će dostupan kod nas u bijeloj i boji šampanjca, a cijena mu je 1500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način