Obavijesti

Tech

Komentari 9

Elon Musk želi ići u svemir, a ljude bi na Mars slao već 2025.

Elon Musk želi ići u svemir, a ljude bi na Mars slao već 2025.
2

Elon Musk će u rujnu otkriti konkretne planove za osvajanje Marsa i misije na Crveni planet, a nedavno je otkrio i kako sam uskoro planira letjeti u svemir

VIDEO

Elon Musk voli Mars. Ekscentrični bogataš i tehnološki vizionar i dalje najavljuje ambiciozne planove za istraživanje svemira, a najviše je usmjeren na putovanje do Marsa.

Musk je najavio da će u rujnu ove godine otkriti konkretne planove za osvajanje Marsa na velikom godišnjem znanstvenom simpoziju Međunarodnoj konferenciji astronautike u Meksiku. Prema glasinama Musk bi mogao najaviti misiju na Mars već unutar sljedećih 10 godina .

Muskova kompanija SpaceX službeno opovrgava takva predviđanja te tvrdi da nema nikakvih trenutnih planova.

No, Musk sam svojim izjavama izaziva pozornost te daje do znanja da vjeruje u ubrzanje svemirskih istraživanja.

- Nadam se da ću u Meksiku na konferenciji imati priliku opisati arhitekturu naših svemirskih letova. Mislim da će to biti vrlo uzbudljivo - budi maštu Musk svojim zadnjim izjavama.

VIDEO

 

Nagađa se da će Musk pričati o svojim raketama koje mogu prevoziti dosad najveće količine tereta u svemir, ali možda i o svojevrsnim svemirskim trajektima, koji bi mogli prevoziti veliki broj ljudi od Zemlje do Marsa , a prozvani su Marsovim kolonijalnim transporterima.

 

Upitan zašto je toliko zaintrigiran Marsom, Musk odgovara:

 

- Moramo štititi budućnost čovječanstva. Svjetlo svjesnosti ne smije biti ugašeno. Također, to bi bila nevjerojatna avantura, najveća avantura ikad. Trebaju nam takve stvari kako bi inspirirale ljude - izjavio je inspirirani Elon Musk.

 

Musk samouvjereno tvrdi da bi ljudske misije prema Marsu mogle početi već od 2025. godine .

 

- Devet godina se meni čini puno vremena - lakonski je replicirao novinarima na pitanje ne smatra li da je 2025. godina prekratak rok za ljudsku misiju.

 

Još je zanimljivije da Musk planira i sam uzletjeti u svemir u sljedećih 4-5 godina . Nekolicina svemirskih turista uspjela je već posjetiti Međunarodnu svemirsku postaju i ranije rusku postaju Mir, ali to bi bilo prvi put da u svemir odleti i šef jedne od svemirskih kompanija.

 

- Ne vježbam za to putovanje. Iskusio sam uvjete bestežinskog stanja u nekoliko letova, ali ne mislim da su potrebne posebne pripreme. Ne mislim da je to teško, u biti samo lebdite uokolo - izjavio je budući astronaut Elon Musk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu
IMPRESIVNA STRANICA

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu

Najčešće prezime na svijetu, Wang, dolazi iz Kine, a nosi ga čak 76 milijuna ljudi. Kako bi provjerili na kojem se mjestu nalazi vaše prezime pomoći će vam ove stranice

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu
VIDEO

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu

Rijetki su oni koji imaju idealnu situaciju s Wi-Fi signalom i u gotovo cijeloj kući jednako dobar signal. Pojačivači bežičnog signala mogu pomoći u tome da popravite kvalitetu Wi-Fi
U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti
POGLED U BUDUĆNOST

U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti

Kako bi obilježili Dan žena, Google je više od 300 žena pitao o njihovim željama i snovima. U sjajnom videu tako govore o plesu, davanju glasa onima koji ne mogu pričati...