Obavijesti

Tech

Komentari 42

Fifa 17 ima novi engine, nema Hrvatske, Messi bez "covera"

Fifa 17 ima novi engine, nema Hrvatske, Messi bez "covera"
1

Fifa 17 izlazi na novom Frostbite engineu koji se koristi u Battlefieldu i Star Wars Battlefrontu, odnosno koji pokreće gotovo sve novije Electronic Arts igre

VIDEO

Electronic Arts predstavio je "teaser trailer" računalne igre Fifa 17, koja će izaći u rujnu ove godine na novom engineu. Prvi put u četiri godine zvijezda Barcelone Lionel Messi neće krasiti naslovnicu najpopularnije nogometne simulacije. Messi je na svim "coverima" Fife od 2012. godine kad je izašla Fifa 13. 

Mourinho najavio Fifu 17

Umjesto njega, EA je izabrao "poker zvijezda", Anthonyja Martiala, Edena Hazarda, Marca Reusa i Jamesa Rodrigueza.

Za glasovnu najavu Fife pod nazivom "Nogomet se promijenio" zaslužan je novi menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho.

Fifa 17 izlazi za PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 i Xbox 360, datum izlaska za Sjevernu Ameriku je 27. rujna, dok će se dva dana kasnije nova Fifa naći u prodavaonicama diljem svijeta.

Službeno predstavljanje nove igre zakazano je na E3 sajmu 12. lipnja.

Fifa 17 na novom engineu, PES nema šanse?

Electronic Arts potvrdio je ono o čemu se priča već neko vrijeme. Fifa 17 izlazi na novom "Frostbite" engineu koji se koristi u Battlefieldu i Star Wars Battlefrontu, odnosno koji pokreće gotovo sve novije EA igre. 

Iz Electronic Artsa  i DICE-a koji stoji iza "Frostbitea" najavljuju autentični prikaz nogometa i igru koju ćete vrlo lako zamijeniti za prijenos uživo na televiziji. 

EA ovim potezom želi potući japanskog diva Konamija, koji je s prošlogodišnjom igrom "PES 2016" zaintrigirao fanove ove nekad najpopularnije nogometne simulacije, a igra je dobila brojne nagrade.

No prelazak na novi engine sa sobom nosi i određene probleme optimizacije. To je na koži osjetio i Konami koji je tek u drugoj verziji PES-a riješio glavne probleme koji su stigli s prelaskom na novi engine.

Bez "kockica" u Fifi, ali i u PES-u

Što se tiče hrvatske reprezentacije, nema dobrih vijesti. Hrvatske neće biti u novoj Fifi, kao ni u PES-u, i to treću godinu zaredom, o čemu smo već pisali.

- To je pitanje za Electronic Arts i Konami. Nismo dobili nikakvu ponudu niti nam se netko javio - rekao nam je nedavno glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Dok neke reprezentacije i savezi praktički plaćaju da im u Fifi ili PES-u izađe licencirana momčad, u HNS-u čekaju da im se netko javi.

Zašto nam nije u interesu da svijetu prepoznatljive "kockice" budu dio najprodavanije nogometne simulacije koju u prvih tjedana dana od izlaska kupi najmanje pet milijuna ljudi, nikako ne možemo dokučiti. 

Prije dvije godine u Fifi su po prvi put bile licencirane Bolivija, Venezuela, čak i Indija. Saudijska Arabija navodno nije ni pokušala prodati licenciju nego je još platila Electronic Artsu da je stavi u igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno