Obavijesti

Tech

Komentari 22

Grundig izložio svoj 8K TV, a ulaze i u svijet Android uređaja

Grundig izložio svoj 8K TV, a ulaze i u svijet Android uređaja
7

Osim što su predstavili nove modele televizora, Grundig je na IFA sajmu najavio integraciju s Amazon Echo uređajima, a prikazali su i virtualnu kontrolnu ploču s

VIDEO

Grundig je na sajmu IFA u Berlinu u četvrtak predstavio cijeli niz novih proizvoda kojima su odlučili pokazati kako su se transformirali iz kompanije koja radi potrošačku elektroniku u globalnog inovatora. 

Tako je među najzapaženijim proizvodima svakako bila i nova linija televizora. Vlastitim 8K uređajem pridružili su se rijetkim kompanijama koje su izbacile 8K uređaje, iako je ponuda sadržaja u toj rezoluciji još vrlo mala, a cijena im je visokaa.

No, kompanija koja je dio Arcelik grupe najavila je i ulazak u svijet Android uređaja novim Ultra HD modelima. 55-inčni model VLX 8688 dolazi s četverojezgrenim procesorom, pristupom Googleovim servisima, integriranim Wi-Fi i Bluetooth modulima, a uz njega dolazi dodatni daljinski s glasovnim kontrolama. 

Uz svoje Androide predstavili su i prvi OLED TV (u 4K rezoluciji) iz Grundiga koji dolazi u kućištu debelom samo 5,97 mm, a s njime dolazi SMART inter@ctive TV 4.0 Plus sustav koji omogućuje online usluge. 

Osim novih televizora vidjeli smo i Finearts bežične zvučnike atraktivnog dizajna izrađene od aluminija. Stereo sustav dolazi s 40 W RMS-a, a ugrađene baterije omogućuju do 4 sata rada. Njima se može upravljati i preko iOS i Android aplikacija. 

Grundig inače u Hrvatskoj godišnje prodaje više od 45.000 televizora što ga svrstava među prva tri branda u Hrvatskoj. 

Inovacije za povezani dom

Grundig je prikazao i kolekciju uređaja za 'povezani dom' koji bi trebali mijenjati način na koji živimo. Tako je tu pećnica koja će moći držati jelo hladnim, a kad trebamo krenuti kući s posla početi s pečenjem. Prikazali su i svoj povrtnjak koji bi ljudima trebao omogućiti da u stanu uzgajaju bilje bez potrebe za pesticidima i insekticidima. Sastoji se od tri komore, LED rasvjete, pumpe za zrak i ventilatora koji regulira vlagu, a sve ćemo moći nadzirati preko aplikacije. FreshMeter tehnologija uključuje senzor u posebnom dijelu hladnjaka koja će vam omogućiti da na mobitelu vidite je li hrana u njemu i dalje svježa. 
Uz to, Grundig je najavio i integraciju s Amazon Dash što će omogućiti povezanim perilicama suđa i rublja da automatski naruče potrebna sredstva za pranje. 

Grundig je na svom štandu prikazao i novu Delisia liniju malih kućanskih uređaja koja uključuje blender, toster, kuhalo, mikser..., a tu je bila i njihova nova digitalna vaga koja se može povezati s mobitelom preko Bluetootha, a mjeri indeks tjelesne mase, masnoće u tijelu i niz drugih pokazatelja koje možete pratiti na grafu unutar pripadajuće aplikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana