Obavijesti

Tech

Komentari 0

HT za edukaciju 1300 djece u STEM-u donira 700.000 kuna

HT  za edukaciju 1300 djece u STEM-u donira 700.000 kuna
1

Iskorak djece u suvremenost koju tehnologije u STEM edukaciji nude jako je bitna, jer usmjerava na budućnost, umjesto na prošlost, kaže Nenad Bakić koji je pokrenuo robotičku ligu

VIDEO

Hrvatski Telekom predstavio je u srijedu projekte koji su u sklopu natječaja "Zajedno smo jači" osvojili donacije u iznosu od 350.000 kuna. Riječ je o projektima "Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016." i "Campus", zahvaljujući kojima će 1300 djece imati priliku educirati se u STEM području (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Ove je godine ukupan iznos donacije od 700.000 kuna podijeljen na dvije kategorije – Nove tehnologije i Znanost. 

850 djece učit će Logo programiranje i primjenu IoT tehnologija

Projekt „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.” omogućit će razvijanje učeničkog i nastavničkog potencijala u području robotike kroz Croatian Makers robotičku ligu, a njegov nositelj je udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih. Provodi se u dvije faze: u prvoj se radi izravno s ukupno 55 osnovnih škola i oko 550 učenika, dok će u drugoj fazi desetak najboljih mentora iz tih škola postati ambasadori projekta i provoditi dodatne radionice s još oko 300 učenika koji nisu bili uključeni u prvu fazu.

- U hrvatskom slučaju, iskorak djece u suvremenost koju tehnologije u STEM edukaciji nude jako je bitna, jer usmjerava na budućnost, umjesto na prošlost - pojasnio je Nenad Bakić, osnivač Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Zahvaljujući HT-ovoj donaciji projektu „Campus”, Astronomsko društvo Višnjan kao nositelj projekta moći će opremiti svoj interdisciplinarni Laboratorij za biologiju, kemiju i astrobiologiju  (LABOS) te čak utrostručiti broj učenika osnovnih škola koji će pohađati radionice i škole u kampu. Tako će se u kampu ubuduće moći educirati i do 450 djece, kao i nastavnici, mentori, asistenti i volonteri koji se bave radom s mladima u STEM područjima. Projekt je razvijen u sklopu Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način