Obavijesti

Tech

Komentari 7

Inspiracija za gamere: Top 10 modova za Grand Theft Auto V

Inspiracija za gamere: Top 10 modova za Grand Theft Auto V
1

GTA naslovi oduvijek su nam bili posebno dragi zbog toga što su modderima vrlo bliski srcu. To se pogotovo odnosi na GTA 4 i GTA 5 koji su velik izvor inspiracije za moddere

VIDEO

Grand Theft Auto V je ogromna igra koju vrlo rado i danas zaigramo, što zbog singleplayer, a što zbog multiplayer komponente, no GTA naslovi oduvijek su nam bili posebno dragi zbog toga što su modderima vrlo bliski srcu. To se pogotovo odnosi na GTA 4 i GTA 5 koji su modderima veliki izvor inspiracije. U ovom ćemo se članku doduše baviti GTA-om 5 za koji smo vam pripremili kolekciju odličnih modifikacija, koje naravno možete isprobati i sami.

Što je potrebno za početak: Script Hook V

Script Hook V je generalno osnovni alat potreban da bi mnoge modifikacije za GTA V uopće funkcionirale. Prilikom instalacije mnogih modova u vodiču za instalaciju vjerojatno će stajati da morate imati novi Script Hook, kao i ASI loader. Konkretno u slučaju ovog alata, u njemu dobivate posljednji Script Hook V, ASI loader, kao i Native Trainer koji zapravo nije potreban, ali se radi o cool stvarčici čije funkcije možete pogledati u video prilogu.

Open IV

Open IV je drugi alat koji ćete vrlo, vrlo često koristiti pri modifikaciji GTA-a 5, no služi i za još neke Rockstarove naslove, kao što su GTA 4 i Max Payne 3. U osnovi, putem ovog alata moguće je modificirati apsolutno sve aspekte igre; od novih tekstura automobila, kako se automobil ponaša na cesti, preko tekstura i geometrije okoliša, NPC-jeva... svega. Ukratko, ultimativni alat za GTA 5 modove. Mali savjet: OBAVEZNO napravite backup svih datoteka i arhiva prije no što ih modificirate.

GTA RPG

Ova ogromna modifikacija generalno GTA 5 iz tradicionalne sandbox pucačine pretvara u tradicionalni RPG. Na raspolaganju imate dijaloge, prilagodbu likova, levelanje likova, i još štošta. Nemojte očekivati nešto ekstremno kompleksno, ali ova modifikacija će igru pretvoriti u nešto doista sasvim novo.

Prilagodljiva registracijska tablica

Želite li vlastitu registarsku tablicu na automobilu, bez da je morate platiti? Ova modifikacija čini upravo to. Dovoljno je ući u auto, pritisnuti odgovarajuću tipku na tipkovnici, te unesite nešto što želite.

Upravljajte vlakovima

Bliski susret s vlakovima u GTA-u 5 nikada nije baš ugodno iskustvo (obzirom da se nakon toga respawnate u bolnici), no zahvaljujući ovoj modifikaciji - vlakove možete voziti. Modifikacija podržava sve vlakove u igri, uključujući one gradske i teretne.

Luksuzni safehouse

Safehouse, odnosno "sigurna kuća" koju dobiju, ili već imaju naši likovi u igri su u redu, no zašto ne težiti nečemu boljem? Marlow Valley je izuzetno luksuzni safehouse s 30 parkirnih mjesta za automobile i motore; na raspolaganju imate uzletište za helikoptere, ogromnu vilu, naoružane tjelohranitelje, pa čak i paparazzija.

Povratak u budućnost

Dobit ćete Delorean s kojim doista možete putovati kroz vrijeme. Što vam još treba! U pitanju su generalno dvije modifikacije potrebne da bi to i funkcioniralo.

Bolji kriminal, ali i bolja policija

Ako ste se pitali kako je policija doznala za ubojstvo koje ste počinili u apsolutnoj tišini i bez svjedoka, ova modifikacija ispravlja taj, pa... nedostatak. Ukratko, u blizini će morati postojati i živi svjedok kako bi prijavio vaše kriminalne radnje, ali je i policija zato inteligentija.

GTA Truck Simulator

Želite li voziti kamione u igri, a da to ima i smisla, upravo to donosi ovaj mod. Dobit ćete vlastiti ured putem kojeg ćete prihvaćati misije, i rješavati ih diljem San Andreasa.

Kad automobili polude

Mirno se vozite gradom, bavite se svojim stvarima, kad odjednom u vas se niotkud krenu zabijati automobili... iz svih mogućih smjerova. Ukratko - Mayhem mod.

Podvodni automobili

Ne da li vam se svaki puta ići po podmornicu kako bi istraživali dubine oceana, e pa sada to više ne morate. Zahvaljujući ovoj modifikaciji sada to možete učiniti s bilo kojim automobilom.

Gorivo za automobile

Nije da želimo biti mazohisti, te da osim u stvarnosti automobile gorivom tankamo i u igrama, no ako ste željni "realnosti", ovaj mod će omogućiti da vam automobil polagano ostaje bez goriva kako vozite. Da bi auto natankali, potrebno je posjetiti obližnju pumpu, i to je to.

Izvor: IGN Adria

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno