Obavijesti

Tech

Komentari 90

Isprobali smo Kiju Rio: Ovo je jedan od najboljih auta za grad

Isprobali smo Kiju Rio: Ovo je jedan od najboljih auta za grad
10

Iako je riječ o globalnom automobilu koji se proizvodi u Koreji, a prodaje diljem svijeta, dizajnom je vrlo dobro pogođen ukus Europljana te je jedan od najupečatljivijih malih automobila

VIDEO

Kia Rio, novi je dokaz kako korejske marke automobila rade više nego dobar posao. Nakon prvih testnih vožnji u Portugalu sigurni smo da je ovo jedan od najboljih gradskih automobila na tržištu kojim će Kia napraviti osjetno bolji posao nego s prethodnikom.

Iako je riječ o globalnom automobilu koji se proizvodi u Koreji, a prodaje diljem svijeta dizajnom je vrlo dobro pogođen ukus Europljana, tako da je ovo bez sumnje jedan od najelegantnijih i najupečatljivijih malih automobila na tržištu. Upečatljiv je i po dimenzijama. Sa 407 centimetara dužine trenutno je najveći auto u segmentu, a to se vidi i u unutrašnjosti koja nudi prostranost koja graniči s onom u modelima kompaktne klase. U prtljažnik tako primjerice stane 325 litara.

Dizajn unutrašnjosti elegantan je poput vanjštine, a dominira 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir za funkcije multimedije, radija i navigacije. Kia je ostavila i mnogo prostora za maštu kupca i individualizaciju te tako povrh osam vanjskih boja i naplataka veličine 15 do 17 inča nude i sedam različitih uređenja unutrašnjosti.

I ponuda motora jako je bogata. Osnova je 1,25-litreni benzinac, poznat iz prethodnog modela s 84 KS, tu je i 1,4-litreni benzinski motor sa 100 KS, a potpunu novost predstavljaju 1-litreni trocilindrični turbobenzinci sa 100 i 120 KS. Iako su u ponudi i 1,4-litreni dizelaši sa 77 i 90 KS upravo se od novih benzinaca očekuje najbolja prodaja u Hrvatskoj. Auto je iznimno udoban, a vozi se mnogo dinamičnije od prethodnika, prvenstveno zbog boljeg prednjeg ovjesa i izravnijeg upravljača.

Novi Rio donosi i mnogo bogatiju opremu, primjerice prvi u klasi serijski nudi USB punjače straga, a tu su i luksuzni detalji poput grijanih sjedala i grijanog upravljača te mnogo sigurnosnih detalja poput automatskog kočenja u slučaju nužde. Rio u Hrvatsku dolazi tijekom ožujka ili veljače, a osnovni model će stajati oko 93.000 kuna.    
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.