Obavijesti

Tech

Komentari 2

Jedan od najboljih: Huaweijev sat krasi vrlo impresivni ekran

Jedan od najboljih: Huaweijev sat krasi vrlo impresivni ekran
1

Huaweijev pametni sat možete personalizirati i u potpunosti prilagoditi prilici u kojoj ga nosite. Uz elegantan izgled, ovaj sat odlikuju i dobre performanse

VIDEO

Počeci pametnih satova bili su sve samo ne elegantni i praktični. Sada na tržištu možemo vidjeti sve više pametnih satova koji su spoj elegancije i funkcionalnosti. Jedan od njih zasigurno je i Huawei Watch kojeg je kineski div predstavio u Berlinu na IFA-i krajem prošle godine. 

Riječ je o prvom pametnom satu ovog proizvođača, a nije trebalo dugo da prikupi simpatije diljem svijeta zbog svog privlačnog izgleda. Iako su se u isto vrijeme na tržištu pojavili satovi drugih proizvođača sličnog kružnog dizajna, nema sumnje - Huawei Watch izgleda najbolje. 

Imali smo priliku testirati ovaj sat i uvjeriti se da je zaista jedan od najboljih na tržištu.

Huawei Watch izgleda kao posve običan ručni sat, ali ima sva svojstva pametnog sata. Možete ga personalizirati, odnosno mijenjati izgled zaslona kako bi odgovarao vama ili prilici u kojoj ga nosite. Huawei Watch ima promjer zaslona 42 mm i zaštićen je safirnim staklom kako bi se spriječile ogrebotine. Ono što čini ovaj sat posebnim je 400x400 zaslon, što je najveća rezolucija smartwatcha dosad. 

Veliki plus je što kada nosite Huawei Watch imate osjećaj da na ruci imate pravi ručni sat jer je vrlo kvalitetno izrađen. Metalna narukvica s kojom je isporučen sat koji smo testirali pridonosi još boljem dojmu. Nije na odmet spomenuti i IP67 certifikat s kojim sat dolazi tako da se ne morate bojati ako vam se sat smoči. 

Sat dolazi sa Snapdragon 400 procesorom, koji čini ovaj sat gotovo identičnim s konkurencijom u pogledu performansi, standardnih 512 MB RAM-a te 4 GB interne memorije za skladištenje datoteka poput glazbe, a kompatibilan je s Android i iOS uređajima. 

Baterija sata od 300 mAh traje do dva dana u normalnim uvjetima korištenja, a da bi ga napunili do 100 posto potrebno je oko sat vremena. Sat se puni magnetskim punjačem, koji dolazi uz sat. Sa stražnje strane sata nalaze se utori za punjenje i senzor za mjerenje otkucaja srca. 

Za korištenje pametnog sata treba vam besplatna aplikacija Android Wear koja će vam pomoći da obogatite svoj sat raznim aplikacijama, uz one koje dolaze sa satom. 

Tako možete izmjeriti otkucaje srca, sat će vam brojati korake, a možete i provjeriti vremensku prognozu. Korisna je i opcija "Find My Phone" koja će nazvati vaš mobitel ako ne znate gdje ste ga ostavili, a putem ove opcije zvonit će čak i ako ste ga ostavili u "Silent" modu. 

Najveći plus Huawei Watcha, ali i ostalih pametnih satova, je što ne morate stalno gledati na mobitel kako bi provjerili vaše e-mailove, poruke i pozive. Sve obavijesti vam dolaze na sat, a možete i slati poruke diktirajući ih. Nažalost, ova opcija zasad radi samo na engleskom jeziku, ali možete iskoristiti unaprijed spremljene odgovore poput "Yes" i "No" kako ne bi tipkali na mobitelu u, na primjer, vožnji. 

Uz ovaj unisex model, Huawei je na CES-u predstavio i dva modela namijenjena isključivo ženama, Jewel i Elegant. Ovi modeli su malo manji od osnovnog te su ukrašeni Swarovski kristalima, no po specifikacijama su identični originalnom Huawei Watchu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama