Obavijesti

Tech

Komentari 5

Još se ne zna kad će Note 7 uopće stići u redovnu prodaju

Još se ne zna kad će Note 7 uopće stići u redovnu prodaju
1

Iz Samsunga su nam rekli kako će informacije o općenitoj dostupnosti Notea 7 biti dostupne uskoro. Muškarac kojem je telefon eksplodirao u džepu podnio je tužbu protiv Samsunga

VIDEO

Samsung je u ponedjeljak pokrenuo program zamjene Galaxy Note 7 telefona onima koji su ih kupili prije obustave prodaje zbog opasnih i zapaljivih baterija, no kad će sam telefon krenuti u redovnu prodaju još nije poznato. 

- Neprekidno radimo s partnerima kako bismo osigurali najvišu kvalitetu proizvodnje, ali i kontrolu kvalitete uređaja. Temeljem detaljne inspekcije, sigurni smo da je problem u radu baterije u potpunosti uklonjen kod zamijenjenih Galaxy Note7 uređaja koji će uskoro stići u Europu. Informacije o općenitoj dostupnosti Galaxy Note7 bit će dostupne uskoro. Željeli bismo zahvaliti našim korisnicima za njihovo daljnje razumijevanje i strpljenje - poručuili su iz Samsunga Hrvatska.

Što se SAD-a tiče, u ponedjeljak su se pojavili navodi kako bi operateri na tamošnjem tržištu tek 21. listopada trebali ponovno imati telefon u prodaji, dok se na matičnom korejskom tržištu očekuje 28. rujna. Za Hrvatsku se zna samo da će 'uskoro' biti poznat točniji datum. No, u svakom slučaju ovakva odgoda mogla bi biti težak teret za Samsung, osobito jer je prošli petak iPhone 7 krenuo u prodaju, a od ovog tjedna stiže na niz novih tržišta. 

Cijela stvar s eksplozivnim baterijama procurila je u javnost krajem kolovoza, nedugo nakon što je telefon krenuo u prodaju. Nakon nekoliko desetaka slučajeva, Samsung je obustavio prodaju telefona, a na kraju i rekao vlasnicima 2,5 milijuna telefona da ih vrate u trgovine te da će ih zamijeniti. U nizu incidenata stigla je i tužba koju je podnio Jonathan Strobel (28) s Floride. On tvrdi da mu je 9. rujna telefon eksplodirao u džepu hlača zbog čega je dobio i opekline na bedru, a desetak sati nakon nezgode stigao mu je mail od Samsunga u kojem su korisnicima rekli da isključe telefone i ne pune ih do zamjene novim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način