Obavijesti

Tech

Komentari 51

Karavanska Astra: Najbolje i najveće što Astra može nuditi

Karavanska Astra: Najbolje i najveće što Astra može nuditi
5

Kompaktna Astra je jedan od najprodavanijih automobila u Hrvatskoj, no trebate li veliki obiteljski automobil bolje rješenje je njena karavanska izvedba...

VIDEO

Kompaktna Astra je jedan od najprodavanijih automobila u Hrvatskoj, no trebate li veliki obiteljski automobil bolje rješenje je njena karavanska izvedba. 

Testirali smo dizelski top model sa 160 KS snažnim motorom, top paketom opreme i oko 70.000 kuna vrijednosti dodatne opreme sastavljene po principu “nema što nema”. Automobil tako oduševljava apsolutnim luksuzom. Kožom presvučena sjedala ne samo da su grijana nego su i hlađena, LED Matrix svjetla paze da ne zasljepljujete ostale sudionike u prometu, a pritom ostatak ceste osvjetljavaju maksimalno moguće, a moderni sustavi za pomoć u vožnji omogućuju vam da na trenutke potpuno prepustite kontrolu samom automobilu.

Motor je izvrstan, iako pomalo grubog i glasnog rada. Biturbo dizelaš obujma 1,6 litara razvija čak 160 KS što je velika snaga za Astru tako da maksimalna brzina iznosi odličnih 220 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h traje manje od devet sekundi. Pritom se potrošnja tijekom  testa u gradu kretala oko 6,5 l/100 km, a kombinirano je bila ispod 6 l/100 km. Odličan rezultat za snažni i veliki automobil. Astra je izuzetno prostran automobil, a to i ne čudi s obzirom na vrlo velike vanjske dimenzije. Dužina od 470 centimetara koja više spada u srednju nego u kompaktnu klasu može biti problem prilikom lutanja za parkiralištima u gradu, no zato u unutrašnjosti Astra nudi pravu raskoš.

Straga, bez pretjerivanja, ima mjesta i za osobe visoke dva metra, dok u prtljažnik stane od 540 do 1630 litara. Idealno za potrebe velike obitelji. U vožnji se, osim komforom, Astra ističe vrlo dobrim sportskim sposobnostima, a to je dobro jer onaj koji kupuje ovako snažan motor želi i dobra vozna svojstva.

Upravljač je izravan, a ovjes dobro odrađuje posao i prilikom pretjerivanja. Pritiskom na tipku za odabir sportskog načina rada Astra postaje još sposobnija, no nauštrb udobnosti i uglađenosti. Cijena viša od 245.000 kuna nije realno mjerilo stvari jer ovaj automobil je opremljen gotovo svime što u Astru možete staviti. Mnogo bolju sliku pokazuje 173.228 kuna, koliko Opel traži za isti model bez  luksuznih dodataka, ali svejedno s izuzetno bogatom opremom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način