Obavijesti

Tech

'Leap summit': 24sata uživo prate sve najvažnije događaje

'Leap summit': 24sata uživo prate sve najvažnije događaje
7

24sata su najčitaniji zato što svojim korisnicima prvi pruža točne informacije i to na gotovo svim platformama. Također, jedini u Hrvatskoj svaki dan administriramo komentare

VIDEO

Imamo više od 1,5 milijuna posjetitelja na našim Facebook stranicama, što je rekord na hrvatskom tržištu, rekla je Mia Mlikota iz Digitalnog razvoja 24sata.

S kolegama Matejem Lončarićem i Vanjom Prahićem sudjelovala je na konferenciji LEAP u zagrebačkom Studentskom centru, na radionici Going beyond media.

- Korisnike treba uvjeriti da im možemo prvi pružiti točne informacije - ustvrdila je Mlikota te istaknula da 24sata to čini videoprijenosima uživo na Facebooku.

Objasnila je kako će se u budućnosti, zbog napretka tehnologije, pojaviti potreba za cijelim nizom zanimanja koja danas ne postoje, kao što su urednik za mobilne sadržaje i analitičar sadržaja.

- 24sata su naš najčitaniji portal, a imamo i Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn... Prisutni smo na gotovo svim platformama - zaključila je Mlikota.

Vanja Prahić, community manager 24sata, istaknuo je kako velik broj korisnika Facebook koristi više puta dnevno te je zato interakcija s korisnicima vrlo važna.

- Treba se katkad i zabaviti s korisnicima - rekao je Prahić, navodeći primjer komentara na Facebooku u kojem je čitateljica pitala tko je izbrojio da je 77.000 munja u jednom danu udarilo u tlo Hrvatske, a 24sata su odgovorila da su na livadu postavili novinara s metalnom šipkom koji je sve pobrojio.

Prahić se osvrnuo i na zajednicu komentatora na našoj web stranici.

- Jedini smo sajt u Hrvatskoj koji svakodnevno administrira komentare. Tako su naši korisnici dobili osjećaj sigurnosti.

- Cijela redakcija 24sata prigrlila je Facebook Live. Naši korisnici danas mogu uživo pratiti najvažnije događaje. Ponosni smo što smo u tome lider u Hrvatskoj - zaključio je Prahić.

Matej Lončarić, voditelj projekta i YouTube kanala JoomBoos, istaknuo je kako je JoomBoos najveća YouTube mreža u regiji.

- Ostvarili smo suradnju s mnogim YouTube zvijezdama - objasnio je Lončarić tajnu uspjeha. Mlade generacije su, kaže, oduševljene youtuberima.

- Naši su roditelji sa svojim roditeljima gledali televiziju, a i danas smo svi u jednoj prostoriji, ali svatko radi nešto drugo na svom mobilnom uređaju - rekao je Lončarić.

Na prijavu za “Videostar”, prvi talent show za YouTube zvijezde, u organizaciji JoomBoosa, prijavilo se oko 2000 ljudi. Imali su, kaže Lončarić, 100.000 pregleda po videu, a 30.000 ljudi u mjesec dana je počelo slijediti stranicu. Rezultati im služe kao poticaj za daljnji rad.

- Okrećemo se i njemačkom tržištu, za koje otvaramo stranicu Das JoomBoos - zaključio je izlaganje Lončarić planovima za budućnost.

Spomenuo je i vrijedno priznanje struke, ovogodišnju Effie nagradu, koju je ovaj projekt osvojio. Na radionici je bilo mnogo sudionika, među kojima i studenti te alumniji akademije Styria:SCOOL koje je Styria nagradila besplatnim kotizacijama za ovu međunarodnu konferenciju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić