Obavijesti

Tech

Komentari 11

Mafia III: Naši prvi dojmovi nakon dva sata s novom igrom

Mafia III: Naši prvi dojmovi nakon dva sata s novom igrom
1

Pola godine prije izlaska, Mafia 3 u ovom trenutku djeluje poprilično obećavajuće. Hoće li Mafia 3 biti ujedno i prvi Mafia naslov koji bi u potpunosti ispunio svoj veliki potencijal?

VIDEO

Mafia 3, u maniri svojih prethodnika ima potencijal biti među najboljima kada je u pitanju open-world gameplay. Serijal je oduvijek baš "pogodio" priču, setting i razdoblje odvijanja radnje, odnosno baš one elemente koji nedostaju mnogim open-world naslovima. No ova se franšiza mučila s onime u čemu su drugi uspijevali - u tom otvorenom svijetu ponuditi stvari kojima će se igrač moći zabavljati nakon što završi glavnu kampanju. Doduše, ako su naša dva sata provedena s novim naslovom nekakav pokazatelj, bit će da Mafia 3 iz tog aspekta ide u dobrom smjeru.

U ulozi ste Lincolna Claya, siročeta čija je jedina obitelj ona na strani organiziranog kriminala, a čitava se radnja dvija 1968. godine. Lincol je veteran iz Vijetnama, što je ujedno i prikladno objašnjenje zašto protagonist igre raspolaže toliko dobrim borbenim sposobnostima. Jer, budimo iskreni, ukoliko se barem jednom ne zaprepastite (u pozitivnom smislu) zbog Lincolnovih brutalnih tučnjava, tada ste vjerojatno općenito slabo osjetljivi na nasilje. Sve u svemu, Lincol je u ratu s talijanskom mafijom u New Bordeauxu (čitaj: New Orleansu), i pogađa ih tamo gdje najviše boli: po džepu. I po licu.

Prišuljate li se neprijatelju koji pritom naravno ništa ne očekuje, i pritisnite tipku B na kontroleru (demo smo igrali na Xbox One konzoli), Lincoln će izvesti prilično nasilan potez. Izvedete li "B-B-B-A" kombo uz pravi tajming, dobit ćete izuzetno brutalan potez. Lincoln je očito dobro naučio pucati, ali i fizički se boriti u Vijetnamu. On definitivno nije tip s kojim biste se željeli potući.

Borba za teritorij

Krenimo prvo s onim dijelom gdje Lincoln Talijane opali po džepu. Mafia 3 omogućuje "grickanje" utjecaja vaših rivala i to na način da im kradete i onesposobljavate kamione za opskrbu. Tom im metodom direktno lovu uzimate iz džepova, čime ćete pokrenuti lančanu reakciju. Drugim riječima, ukoliko ste time pomrsili račune jednog od članova mafije koji je pod kontrolom imao određeni dio teritorija, to znači da će taj mafijin činovnik zbog svog propusta izgubiti povjerenje svojih šefova, itd.

Ukratko, ukoliko mafijozama uzimate novac, to će ih oslabiti, što će vam naposljetku otvoriti mogućnost za napad na "velike ribe". Među većim ribama je i Tony, koji je pred nekoliko trenutaka mlatio Joea, a Dominicu je naredio da prikupi dugovanja iz susjedstva. Tony se osjećao vrlo nadmoćno, no to sve možete promijeniti ako talijanskoj mafiji zakomplicirate život.

U demou smo do Tonyja mogli doći "gung-ho" metodom, odnosno poubijati sve pred sobom, te naposljetku i njega, no postoji i nešto suptilniji način. Ukrali bi Dominicov auto, kako bi potiho otišli u podzemnu garažu u Hotelu Roayale, gdje se Tony ujedno i "ukopao"; stealthom bi riješili nekoliko njegovih zaštitara, i naposljetku bi došli do penthouse apartmana gdje i sam Tony... no nećemo vam otkriti što mu možete učiniti.

Obećavajuće

Osim napucavanja s Talijanima, moći ćete vršiti razne druge radnje, među kojima je recimo mogućnost prisluškivanja željenih područja, čime ćete "prisluškivati" ekipu iza zidova, a u igri je to prikazano pogledom kroz zidove. Osim toga, tu je i mogućnost nadogradnje vašeg vozila, koje potjere automobilima mogu učiniti mnogo zabavnijima. Nije li vam i to dosta, uvijek možete zamoliti susjeda da sabotira telefonske linije, kako Talijani ne bi mogli pozvati pojačanja... i još mnogo toga.

Mafia 3 u navedenim elementima već u ova dva sata pokazuje sadržaj koji je nedostajao u Mafiji 2. Doduše, rado bismo vam u video formi pokazali i sljedeće, no to nažalost nismo bili u mogućnosti, stoga, eto morat ćete nam vjerovati na riječ: odlučivanje o tome što ćete učiniti s okrugom nakon što ste ubili Tonyja i preuzeli njegov dio grada. U svojoj ćete malenoj grupici imati tri suradnika, a jednome od njih ćete pokloniti upravo taj okrug. Zamislite to kao Jokerov uspon u filmu The Dark Knight. I zahvaljujući njima vi ćete sami dobivati određene nagrade, ovisno o tome koliko će vaši suradnici biti zadovoljni kako ste se ponijeli prema njima. To može biti neko specijalno oružje, posebna usluga, skill bonus, ili nešto četvrto.

Napomenimo i da će vaše odluke tijekom igre utjecati i na sam kraj igre, što znači da možete dobiti različite svršetke. Sve u svemu, šest mjeseci prije izlaska, Mafia 3 u ovom trenutku djeluje poprilično obećavajuće. Hoće li Mafia 3 biti ujedno i prvi Mafia naslov koji bi u potpunosti ispunio svoj veliki potencijal? Sve vodi tome da bi doista i mogao.

Izvor: IGN Adria
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način