Obavijesti

Tech

Komentari 10

Ovo su najbolje free to play PC igre koje možete sada zaigrati

Ovo su najbolje free to play PC igre koje možete sada zaigrati
1

U gomili igara često želimo zaigrati nešto dobro, ali besplatno, a upravo je to bila misao vodilja ovog pregleda najboljih besplatnih naslova koji se mogu igrati na računalima

VIDEO

Svaki puta kada pokrenemo Steam ili neku drugu uslugu za digitalnu distribuciju igara, bombardiraju nas porukama da kupimo ovo, da kupimo ono, kako je neki xy naslov na ultra mega popustu, no nas to sve nekako eto, ne zanima jer nam se igra nešto dobro, ali - besplatno.

Upravo nam je to bila misao vodilja pri osmišljavanju ovog članka, no na svu sreću PC platforma ima za ponuditi ogroman sijaset kvalitetnih besplatnih naslova koje možete igrati upravo sada. Evo onih najboljih!

Dota 2

Evolucija modifikacije za Warcraft 3, Dota je, uz League of Legends uvjerljivo najpopularniji MOBA naslov za PC. Ideja je naizgled vrlo jednostavna: izaberite heroja i borite se protiv drugih igrača uporabom taktičkog gameplaya kako bi sravnili neprijateljsku bazu. Na raspolaganju imate preko stotinu heroja, a svaki od njih nudi vlastite sposobnosti i skillove.
Preuzmite Dota 2

League of Legends

League of Legends je još jedan ludo popularan MOBA naslov, a razvojni ga studio opisuje kao brzom, kompetitivnom online igrom koja kombinira dinamiku i intenzitet RTS naslova s RPG elementima. Na mapi se suočavaju dva tima, koji se bore za nadmoć nad bojišnicom, a sve kako bi uništili neprijateljski Nexus. LoL nudi i velike mogućnosti vizualne prilagodbe likova. Sve u svemu, baš kao i u slučaju svakog MOBa naslova, LoL je jednostavno krenuti igrati, no biti će vam potrebne godine kako bi ovladali gameplayom.
Preuzmite League of Legends

Smite

Smite je još jedan MOBA naslov, no ovaj nudi znatno drugačiji gameplay u odnosu na Dota 2 ili League of Legends iz razloga što svoje heroje upravljate kao u kakvoj akcijskoj igri iz trećeg lica. Ovaj je MOBA naslov upravo zato prilično jedinstven, i baš bi vam se zato mogao više i svidjeti.
Smite je osim za PC raspoloživ i za Xbox One i PS4.
Preuzmite Smite

Heroes of the Storm

Još jedna free to play igra, i još jedan MOBA naslov. Doduše, u ovom je slučaju to Heroes of the Storm koji će posebno interesirati poklonike Blizzarda, iz razloga što HotS nudi heroje iz Blizzardovog univerzuma, što ga automatski čini primamljivim ogromnom dijelu gamera.
Preuzmite Heroes of the Storm

Hearthstone

Za one koji traže nešto drugačije, tu je Blizzard i njegov Hearthstone: Heroes of Warcraft. Ovo, naime nije još jedan MOBA naslov, već online multiplayer kartaška igra u kojoj je cilj prikupiti što bolje špilove karata kako bi pobijedili bolje protivnike. Zvuči turbo jednostavno, što u suštini i jest, ali je zato potrebno mnogo vremena kako bi ovladali igrom.
Preuzmite Hearthstone

World of Tanks

Wargaming je s godinama poprilično pojačao svoj katalog igara, no World of Tanks je trenutno i dalje najpopularniji naslov u kojemu na raspolaganju imate svijet - pun tenkova. U pitanju je akcijski MMO naslov s tenkićima koji možete u potpunosti besplatno igrati, no ipak, želite li malo bolji tenkić, morati ćete poseći za novčanikom.
Preuzmite World of Tanks

War Thunder

Ukoliko tenkovi nisu ono što tražite u MMO naslovu, možda će biti - avioni. Obzirom da na raspolaganju nemamo novi IL-2 Sturmovik, War Thunder je trenutno najbliže najboljoj besplatnoj simulaciji borbenih aviona, a i vrlo je zabavna.
Preuzmite War Thunder

Team Fortress 2

Ah, da, Team Fortress 2. To je bilo ono lijepo vrijeme kada je Valve još uvijek radio igre, umjesto gomilao gargantuanske količine para prodajom tuđih igara. No, šalu na stranu, Team Fortress 2 je uvjerljivo jedna od najboljih multiplayer pucačina iz prvog lica u ovom trenutku, i u potpunosti je besplatna za igranje.
Preuzmite Team Fortress 2

Unreal Tournament

Novi UT? Zar to postoji? Epic se, naime iz nekog razloga potrudio ne pretjerano zamarati promidžbom svog novog Unreal Tournament naslova koji generalno postoji već nekoliko godina, a trenutno je u pre-alpha fazi razvoja. Najbolje od svega? Možete ga igrati već sada, i u potpunosti je besplatan.

Preuzmite Unreal Tournament

Planetside 2

Planetside 2 je "ubojica" Battlefielda u pokušaju, koji svoj posao doduše vrlo dobro odrađuje. Radi se o besplatnom MMO shooteru u kojemu na mapi istovremeno može biti doista ogroman broj igrača, i to na nogama, ili pak u vozilima. Planetside 2 je raspoloživ i za PlayStation 4.
Preuzmite Planetside 2

Warface

I Crytek svog konja za free to play trku ima, a u pitanju je free to play shooter iz prvog lica, Warface. Warface je u početku dobio salve kritika zbog svog "pay to win" modela gameplaya, koji je srećom izbačen, i Warface je sada izuzetno dobra online multiplayer pucačina koju bi definitivno trebali odigrati.
Preuzmite Warface

Warframe

Warframe je zabavni co-op shooter iz trećeg lica u kojemu igrate u ulozi pripadnika rase drevnih boraca, Tenno, a borite se protiv tri frakcije, Grineer, Corpus i Infested. U igri se igrači trebaju udružiti kako bi rješavali raznorazne misije i ubijali horde neprijatelja koji vam stoje na putu. Warframe je raspoloživ i za PS4 i Xbox One.
Preuzmite Warframe

Path of Exile

Izometrijski akcijski RPG koji je prema mišljenju mnogih čak i bolji od Diabla 3, a da je pritom još i besplatan? NEBESA! Upravo to je Path of Exile, fantastični free to play akcijski RPG koji je tu za vas ukoliko vam je Diablo mrzak, a uz to nudi i kompleksniji gameplay uz koji možete provesti stotine, pa i tisuće sati. Ovo je igra koju morate barem isprobati.
Preuzmite Path of Exile

Neverwinter

Neverwinter je MMO varijanta Biowareovog RPG klasika, a radi se o iznenađujuće robusnom akcijskom MMO naslovu, s velikim svijetom otvorenim za istraživanje. Najveća mana kod ovog naslova jest razlika između Free i Premium igrača, gdje su Premium igrači, naravno oni koji su dali lovu za svoj "premijski" status. Ipak, igra dobiva česta ažuriranja i nove questove koji su raspoloživi svima.
Preuzmite Neverwinter

Marvel Heroes

Marvel Heroes je možda jedan od najboljih primjera kako razvojni studio dobro reagira na negativne kritike. Marvel Heroes je nekoć bio razočaravajući online akcijski RPG koji je mogao potonuti u bezdan prosječnosti, no razvojni tim, Gazillion je stvari odlučio vratiti natrag na nacrte i kompletno redefinirati igru. Pri čemu je i uspio. Marvel Heroes je sada odličan online RPG, s velikim i aktivnim communityjem, a česta ažuriranja također pomažu zadržati vas u igri.
Preuzmite Marvel Heroes

ArcheAge

And now for something completely different: ArcheAge počinje kao i svaki drugi tradicionalni MMO: questovi, craftanje i velika avantura. No nakon što dođete do vlastitog broda, u ovoj igri možete biti pirat, ili pak bogati trgovac, ili nešto treće. Iznimno zabavno, i izuzetno zarazno.
Preuzmite ArcheAge

Star Trek Online

STO je baš kao i mnogi drugi MMO naslovi inicijalno bio komercijalan, no obzirom da poslovnim modelom nisu mogli konkurirati Blizzardu, i Star Trek Online je postao besplatan. Što je naposljetku bila odlična odluka jer se radi o izuzetno dobrom naslovu smještenom u svima poznati univerzum.
Preuzmite Star Trek Online

Star Wars: The Old Republic

Slično kao i Star Trek Online, i Star Wars: The Old Republic je u početku bio komercijalni naslov za kojega ste trebali plaćati pretplatu kako bi ga igrali, no Electronic Arts je ubrzo promijenio taj poslovni model, i SW: TOR je sada besplatan za igranje. Volite li Star Wars univerzum, ovaj MMO definitivno trebate isprobati.
Preuzmite Star Wars: The Old Republic

WildStar

U naš smo popis stavili i WildStar, MMO naslov razvojnog studija Carbine Studios, kojeg su formirali bivši zaposlenici Blizzardovog razvojnog odjela za World of Warcraft; točnije njih 17. No da stvar bude još interesantnija, u ekipi imaju i ljude koji su prethodno radili na klasicima kao što su Diablo II, StarCraft, Fallout, Half-Life 2 i drugim naslovima, stoga može se reći da ova tvrtka, 2007. godine kupljena od NCSOFT-a ima prilično dobar pedigre.
Ono što WildStar čini interesantnim jest što se radi o vrlo akcijski nastrojenom MMO naslovu koji nudi podjednako dobar sadržaj za casual i hardcore igrače, a i vrlo je prijateljski nastrojen u svom "free to play" poslovnom modelu.
Preuzmite WildStar

Izvor: IGN Adria

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle