Obavijesti

Tech

Komentari 39

Pogledajte predstavljanje nove Dacie i to kod nas, u Šibeniku

Pogledajte predstavljanje nove Dacie i to kod nas, u Šibeniku
2

Svjetske prezentacije novih automobila uglavnom se organiziraju na zapadu Europe, SAD-u ili egzotičnim destinacijama diljem svijeta. No Dacia je svoj novi Sandero, Logan i Duster odlučila predstaviti ko nas...

VIDEO

Šibenik će idućih tri tjedna biti domaćin više od 1000 novinara i drugih stručnjaka iz čitavog svijeta. Slike s prezentacije i ljepote Hrvatske na taj će način obići čitavu zemaljsku kuglu. Bili smo među prvim novinarima koji su sudjelovali na ovoj prezentaciji. 

Od 2004. Dacia je prodala više o 4 milijuna automobila, a prodaja im svake godine raste. Na testnim vožnjama isprobali smo obnovljeni Sandero, treći najprodavaniji gradski auto privatnim kupcima u Europi. Automobil je dobio potpuno novi prednji dio zbog kojeg nalikuje na popularni SUV Duster, nove naplatke, boje, stražnja svjetla i odbojnik. Tu je i novi osnovni motor koji ima 73 KS, jednu litru obujma  i tri cilindra. Ostatak motorizacije čini poznati trocilindrični turbobenzinac s 90 KS te dizelski motori snage 75 i 90 KS. Obnovljena je i crossover verzija Sandero Stepway.

U  unutrašnjosti je Sandero dobio novi volan, ploču s instrumentima, modificiranu središnju konzolu i druge detalje. Konačno se odustalo i od nekih zastarjelih i nepraktičnih rješenja, tako da je truba konačno na volanu, a ne na ručici žmigavca, dok su tipke podizača prozora konačno raspoređene po pripadajućim vratima. Sandero je dobio i nova sjedala, kameru za vožnju unatrag, pomoć pri kretanju uzbrdo i dodatne pretince. Sve to se neće odraziti na cijenu pa će osnovni model i dalje stajati 69.000 kuna dok će se za najjeftiniji dizelski model trebati platiti 82.000 kuna. Najjeftiniji Stepway stoji 83.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve navedene promjene prošli su i Logan (prostranija limuzinska verzija Sandera) i njegova karavanska MCV izvedba koja nudi izdašan prtljažnik. Osnovni Logan stoji 70.000 kuna, a Logan MCV 75.000 kuna što ih čini uvjerljivo najjeftinijim automobilima u klasi na našem tržištu.   

Jedina novost kod popularnog SUV-a Dustera je vrhunski EDC automatski mjenjač s dvostrukom spojkom koji dolazi u kombinaciji s dizelskim motorom od 110 KS. Ovaj model stoji 137.500 kuna. Verzije Dustera s pogonom na sve kotače se neće nuditi u kombinaciji s ovim automatikom, već samo s ručnim mjenjačem. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica