Obavijesti

Tech

Komentari 8

Prvi na svijetu: Proveo punih 48 sati u virtualnoj stvarnosti

Prvi na svijetu: Proveo punih 48 sati u virtualnoj stvarnosti
3

Thorsten Wiedemann odlučio se na zanimljiv umjetnički eksperiment tijekom kojeg je proveo punih 48 sati u virtualnoj stvarnosti koristeći HTC Vive uređaj

VIDEO

Ovo će biti velika godina za gadgete virtualne stvarnosti. U travnju se očekuju izlasci najpopularnijih modela VR headsetova - Oculus Rift i HTC Vive, a proizvođači užurbano rade na kreiranju sadržaja od igara do edukativnih VR iskustava.

Jedan se sudionik ovog sve zanimljivijeg tržišta posebno unio u VR iskustvo. Naime, direktor berlinskog A Maze festivala Thorsten Wiedemann odlučio se na VR maraton u umjetničkom eksperimentu nazvanom Disconnected.

On je puna dva dana bio "uronjen" u virtualnu stvarnost te gotovo neprekidno igrao VR igre i gledao VR demonstracije pomoću HTC Vive uređaja. Spavao je samo po 2,5 sata svakog jutra, a preostalo vrijeme je bio "zaključan" u virtualnoj stvarnosti.

Obukao se u jednodijelno rozo odijelo i otisnuo u avanturu. Kako bi si olakšao odlaske na WC, odnosno smanjio ih čim više jeo je većinom tekuću hranu, čokoladice i banane, iako su mu posjetitelji i prijatelji donosili i pizzu i kobasice kako bi ga nagradili.

VIDEO

- Nisam imao nikakvih fizičkih smetnji, oči me nisu peckale, niti me glava boljela, a nisam osjećao niti mučninu - sretno je prijavio Thorsten.

No, nije cijelo iskustvo prošlo bez poteškoća. Priznao je da ga je uhvatila kriza u 25. satu uronjenosti u VR. Tada je umalo odustao, ali je ipak odlučio nastaviti.

Njegov eksperiment čini se kao pravi test snage, no on vjeruje da će u budućnosti ljudi bez problema provoditi sate pa i dane u virtualnoj stvarnosti .

- Kada tehnologija još uznapreduje VR će postati mainstream. Za 10 godina bit će normalno skočiti u VR i družiti se s prijateljima u inozemstvu u društvenim VR sobama. Otići ćete u avanturu s prijateljima s drugog kontinenta - predviđa Wiedemann.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama