Obavijesti

Tech

Komentari 6

Robotičari: Na Svjetski kup ne bismo išli bez Rimčeve pomoći

Robotičari: Na Svjetski kup ne bismo išli bez Rimčeve pomoći
1

Đaci iz Ludbrega su najbolji hrvatski robotičari. Plasirali su se na svjetski RoboCup u austrijskom Leipzigu. Troškove sudjelovanja plaća im Mate Rimac...

VIDEO

Učenici iz Ludbrega Antonio Vlahović, Ivan Jovanović (2. razred), Dean Copan i Vilim Stančin (1. razred) svaki slobodni trenutak koriste za pripreme za svjetsko natjecanje robotičara u Leipzigu koje se održava krajem lipnja i početkom srpnja.

Odlazak na Svjetski kup osigurali su nizom pobjeda na hrvatskim i velikim međunarodnim natjecanjima iz robotike.

- Sudionici trebaju financirati troškove smještaja, prijevoza, pa i kotizacije natjecanja. To su veliki troškovi za školu pa se škola snalazi kroz donacije. Također, dogovorena je suradnja s Matom Rimcem i njegovom tvrtkom. Pokrit će troškove puta i boravka u Leipzigu, a dogovorili smo suradnju i oko izrade staze za vježbanje ili nabavku robota. Surađivati s takvom tvrtkom je velik uspjeh i poticaj kako učenicima, tako i nastavnicima. Iznimno mi je drago što je takva renomirana tvrtka prepoznala talente u našoj školi i što ih podržava. Pozivam ostale tvrtke iz privatnog sektora da nas kontaktiraju.

Radeći u školi ne mogu iskoristiti i realizirati sve ideje koje imam na umu. Inače, zajedno s Matom Rimcem sudjelovao sam na natjecanju mladih tehničara u Kraljevici 2006. godine. On je predstavljao Srednju školu Samobor u kategoriji elektrotehnika, a ja sam se natjecao u kategoriji robotika - istaknuo je profesor Željko Posavec, mentor ludbreških robotičara.

Srednja škola Ludbreg pokrenula je niz aktivnosti i projekata s ciljem da se učenici orijentiraju prema tehničkim zanimanjima.

- Želimo učenike, mentore i roditelje upozoriti na važnost ranog odabira i bavljenja tehničkim znanostima. To je zalog budućeg zdravog i inovativnog društva te konkurentnoga gospodarstva - tvrdi profesor Posavec.

Ludbreški srednjoškolci također su uspješno sudjelovali i na natjecanju Ideja godine, gdje su za inovacije osvojili drugo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način