Obavijesti

Tech

Komentari 3

TCL odlučio pokazati da brzi 5G telefon ne mora biti skup

TCL odlučio pokazati da brzi 5G telefon ne mora biti  skup
10

TCL je u Barceloni na neodržanom sajmu mobilnih tehnologija prikazao novu seriju 10 koja je sada i službeno predstavljena, a glavna zvijezda joj je TCL 10 5G koji će koštati 399 eura

VIDEO

Kineski TCL u Barceloni nam je na sajmu, kojeg je ugasio korona virus, predstavio tri nova mobitela iz Serije 10 koja je sada i službeno spremna za osvajanje tržišta, a glavna zvijezda je 5G model koji bi trebao stajati samo 399 eura. 


TCL 10 5G, 10 Pro i 10 L tri su nova uređaja, koji puno toga imaju zajedničkog. Tako 5G i 10L imaju ekran dijagonale 6,53 inča, a TCL 10 Pro ima 6,47-inčni AMOLED ekran. 

Svi dolaze s sa 6 GB RAM-a, no modeli 5G i 10 Pro dolaze sa 128 GB interne memorije, dok je u 10L dostupno 64 GB. Naravno, memoriju ćete lako proširiti microSD karticama. Zajedničko im je i što svi imaju po četiri kamere na poleđini.

TCL 10 5G
Njihov prvi 5G uređaj dolazi sa Snapdragonom 765G, 128 GB memorije te zakrivljenim staklom i zakrivljenom poleđinom, zbog čega leži sjajno u ruci. Zadržao je i 3,5mm konektor za slušalice, senzor otiska prsta smješten je ispod kamera, a kapacitet baterije je 4500 mAh. 

Što se kamera tiče, glavni senzor od 64 mpx ima f/1,89 otvor blende te širokokutni senzor od 8 mpx sa f/2,2 otvorom blende. Tu su i 5 mpx senzor za makro snimke i 2 mpx dubinski senzor. Sprijeda se nalazi 16 mpx kamera.

TCL 10 Pro
Pogoni ga Snapdragon 675, dolazi sa 6/128 GB memorije. Kamere su gotovo jednake kao i na 5G verziji, samo što je širokokutni senzor od 16 mpx, a prednja ima senzor od 24 mpx. On će stajati 450 eura.

TCL 10L
Ovo će biti najjeftiniji uređaj, s cijenom od 250 eura. Pogoni ga Snapdragon 665, a ima i nešto slabije kamere od 48, 8, 2 i 2 megapiksela. Prednja kamera ima senzor od 16 mpx.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'
KAO DA JE BIO DAN

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'

Stanovnik Lisabona Bernardo Taborda (31) Reutersu je rekao da je šetao gradom s prijateljima kad je nebo odjedanput postalo jarko zeleno. "Bilo je nevjerojatno...", rekao je Taborda

Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?
SUNČEVA AKTIVNOST NA VRHUNCU

Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?

Znanstvenici kažu kako Sunce kada je aktivno pokreće snažne baklje energiziranih čestica koje pucaju kroz svemir. Kada one udare u Zemlju te čestice sa sobom donose sunčevu energiju koja zagrijava oceane
'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'